1 de 10
MOBILITZACIONS

«Cap persona és il·legal»: Tarragona surt al carrer per denunciar els morts a la tanca de Melilla

Divuit persones van perdre la vida en intentar creuar la frontera sud de la Unió Europea el passat divendres

La concentració, a Tarragona, aquest vespre. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 27 de juny de 2022 a les 20:35 |
Diverses ciutats catalanes han acollit protestes aquests dies per denunciar el "racisme institucional" i l'assassinat de 18 persones per part de la policia marroquina a la tanca de Melilla, a la frontera entre els estats marroquí i espanyol. Unes 200 persones s'han concentrat aquest dilluns a dos quarts de 8 del vespre a la Rambla Nova de Tarragona convocades per la plataforma Stop Mare Mortum.

Els assistents han recuperat el lema "cap persona és il·legal" per lamentar el paper protagonista del govern espanyol en el control fronterer de la Unió Europea i en la denegació del dret d'asil a les persones sol·licitants, així les expulsions en calent.

A la mobilització hi han assistit representants de quatre grups polítics: Junts, En Comú Podem, la CUP i ERC (entre ells, el mateix alcalde, Pau Ricomà). No hi havia, però, cap membre del PSC, que en anteriors protestes a favor dels drets de les persones migrants sí que hi havien donat suport.

18 migrants van morir i 76 més van resultar ferides aquest passat divendres a Nador, al Marroc, en un intent de salt massiu de la tanca que fa frontera amb Melilla. Un grup de persones de l'Àfrica subsahariana (centenars, segons algunes fonts) va irrompre a la zona per intentar saltar la tanca. La policia marroquina va exhibir els cossos de les persones que van acabar ferides, al terra, una imatge que va fer la volta al món, en ple context d'obertura amb els refugiats ucraïnesos.
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: