1 de 10
laboral

UGT carrega contra el govern per «deixar a l'estacada» la plantilla de Reus Net

Aplaudeix FCC i el consistori tarragoní per haver arribat a un acord per al conveni col·lectiu de la plantilla del servei de recollida de residus

Contenidors de Reus Net per a la brossa comercial al Mercadal | Reus.cat
per M.B., Reus, Catalunya | 27 de juny de 2022 a les 12:31 |
A través d'un comunicat emès aquest dilluns, el sindicat UGT ha celebrat que la plantilla del servei de recollida de residus de Tarragona hagi arribat a un acord amb l'empresa que presta el servei (Fomento de construcciones y contratas, FCC) per signar el conveni col·lectiu de sanejament urbà de la ciutat. L'acord en qüestió, segons s'ha informat, contempla una pujada salarial del 4% per al 2022 (amb caràcter retroactiu des de l'1 de gener) i un 3% per al 2023. "Aplaudim la voluntat negociadora de la direcció de FCC", han assenyalat fonts del sindicat.

Per als representants de Sanejament urbà de les comarques de Tarragona del sindicat UGT, aquesta "voluntat negociadora" de l'empresa FCC i de l'ajuntament de la ciutat contrasta amb la situació que viuen els professionals de la Reus Net. "L'altra cara de la moneda és Reus. L'origen del conflicte, com hem advertit reiteradament, és el plec de condicions del nou contracte" que ha guanyat la UTE Valoriza-Romero Polo, i que segons el seu parer "va permetre baixes temeràries". En aquesta línia, s'ha apuntat que l'esmentat plec "no contempla cap tipus de circumstància especial sobrevinguda, ni tampoc el desenvolupament normal de la negociació col·lectiva". 

Davant la vaga convocada pel comitè d'empresa del servei de Reus, el comunicat d'UGT exposa que en contractes anteriors, "en 40 anys, les plantilles de Tarragona i Reus sempre van tenir les mateixes condicions laborals i salarials, governés qui governés a les dues ciutats". "Ara com ara, Reus tindrà el pitjor govern de la seva història democràtica si permet que la plantilla de Reus Net es quedi a l'estacada, mentre la de Tarragona prospera.


Dies enrere, quan el comitè d'empresa de Reus Net va anunciar la vaga entre els dies 4 i 7 de juliol, fonts de l'Ajuntament de Reus van argumentar que el contracte actual "regula la seva relació amb l'empresa concessionària del serveis de recollida de residus i neteja viària, només en base a la prestació dels serveis"; i que, en conseqüència, les relacions laborals i salarials "no corresponen en absolut" al consistori, "ni estan vinculades al contracte". 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: