ACTIVITATS D'ESTIU

El Casal de l'autisme d'estiu de Tarragona 2022 arriba amb tallers de perruqueria, musicoteràpia i més activitats d'aigua

La segona edició serà del 4 al 29 de juliol

per Redacció, Tarragona | 27 de juny de 2022 a les 12:16 |
El casal d'estiu de l'autisme de Tarragona. | Todos en Azul
Tot és a punt per la segona edició del Casal de l'autisme d'estiu de Tarragona, que tindrà lloc del 4 al 29 de juliol a l'Escola Torreforta. El casal organitzat per l'associació Todos En Azul i gestionat pel Centre de Rehabilitació Neurològica in-Neuro, obrirà en horari de dilluns a divendres de 9 del matí a dos quarts de 2. El casal d'estiu té com a objectiu principal oferir un servei especialitzat de respir familiar i oci infantil per a infants amb diagnòstic d'autisme. El casal es caracteritza per ser 100% inclusiu i adaptat a  tots els participants, sigui quin sigui el seu grau d'autisme.

El casal es dividirà en 5 grups, segons el grau de gravetat de cada nen o nena. D'aquesta manera, s'aconsegueix adequar cadascuna de les activitats a les necessitats que pugui tenir el grup en cada moment.

Després de l'èxit de l'any passat, la presència d'activitats d'aigua es potenciarà a l'entorn de piscines adaptades, on els infants podran jugar amb globus i altres elements i aspersors d'aigua per a mullar-se. Una altra de les novetats d'aquesta segona edició serà la incorporació de tallers adaptats de perruqueria i estètica, activitats d'art-teràpia i musicoteràpia. A més, enguany els nens i nenes també gaudiran de la presència de la nova àliga dels alumnes de l'Escola Els Àngels, que visitarà el casal el proper 12 de juliol.

Enguany es tornaran a realitzar les activitats de contacte amb animals, com les teràpies assistides amb ponis (hipoteràpia) i amb gossos. Els infants i joves també podran participar en activitats manipulatives i de motricitat fina, en les que els nois i noies podran treballar amb materials com el paper, etc... Pel que fa a les activitats d'esport adaptat, comptaran amb un fisioterapeuta i un terapeuta ocupacional, que treballaran amb els infants esports adaptats a les seves necessitats. També podran gaudir d'un canó d'escuma i un castell inflable, un espai on s'hi faran les activitats de més moviment. La canalla també podrà jugar en un Twister gegant i a l'oca sensorial, el popular joc de l'oca adaptat als nens i nenes amb autisme.

A més de totes aquestes activitats, el casal 2022 també disposarà d'un espai destinat a l'autoregulació dels infants format per diferents racons sensorials. Aquests espais estaran constituïts per una piscina de boles, llits elàstics, un circuit sensoriomotor, matalassos de boles i escuma, diferents materials de vibració i peses corporals, entre altres elements.

El president de Todos En Azul, Juan José Caravaca, ha destacat l'èxit de participació que ha tingut la segona edició del casal d'estiu: “Estem molt satisfets perquè en només 24 hores vam exhaurir totes les 24 places disponibles i, lamentablement, moltes famílies de Tarragona i comarca es tornaran a quedar fora”. L'entitat que dona suport a famílies amb persones amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) considera que “ hi ha una forta demanda per part de les famílies de nens i nenes amb autisme d'activitats adaptades a ells i això ens demostra que a Tarragona es necessitaria un centre permanent que estigui obert durant tot l'any”, afegeix Caravaca.

L'activitat compta amb el suport de la Conselleria de Capacitats Diverses de l'Ajuntament de Tarragona i amb la col·laboració de l'Institut Municipal d'Educació de Tarragona (IMET).
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: