SANT PERE 2022

Reus es prepara per a la seva gran nit

Després de dos anys de restriccions per la pandèmia, la ciutat encara la recta final d'una Festa Major de Sant Pere en què s'han recuperat places i carrers

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 28 de juny de 2022 a les 08:00 |
El veïnat ha gaudit, enguany, de dues Tronades extra per Sant Pere 2022 | Reus Cultura
La Festa Major de Sant Pere de 2020, en plena desescalada per la pandèmia, va comptar amb pocs actes de carrer. La celebració de l'any passat va estar marcada per una recuperació de certa normalitat, si bé es va haver de dissenyar un model d'organització adaptat a l'evolució de les afectacions de la covid-19 a la societat.

L'aposta per l'anomenat carrer de la Festa, on els grups i elements del Seguici es van poder lluir, va anticipar el que aquests dies s'està vivint a la nostra ciutat. 

Les dues Tronades extraordinàriesD'aquesta manera, Sant Pere 2022 ha suposat la recuperació de les sensacions prepandèmiques. Sense limitacions d'aforament ni similars, la Festa Major d'enguany està sent com les de sempre. L'exemple paradigmàtic és el fet que la pregonera, la cineasta local Alba Sotorra, va poder encendre la Tronada en un Mercadal ple de gom a gom. Es tracta d'un privilegi que ni la periodista Coia Ballesté ni la consellera Tània Verge, pregoneres de 2020 i de 2021 respectivament, van poder viure en el seu moment. 

Però que tot plegat segueix tenint cert tarannà excepcional s'evidencia en l'encesa de dues Tronades extraordinàries, aquest Sant Pere, precisament a càrrec de les pregoneres Ballesté i Verge. Els reusencs, lògicament, s'han sumat a la crida i s'han aplegat per centenars a la plaça del Mercadal el passat cap de setmana. Les Barraques de Festa Major, al parc de la Festa; més música a la plaça de la Llibertat; i les Varietées de Sant Pericu o la Nit de fer l'Índiu, el diumenge a la nit, han estat altres cites que han reunit un públic més que considerable. 

Amb tot, seran els actes d'aquest dimarts, vigília de Sant Pere, els més seguits pel veïnat. Fa un parell d'anys que la ciutat no viu les Completes com és tradicional, raó per la qual els reusencs l'esperen amb més ganes de l'habitual. A banda, la presència com a convidat d'honor de l'alcalde de Tarragona hi afegirà polèmica, per a alguns. Un cop peti la Tronada, la nit donarà pas a l'alegria i la joia. Les revetlles arreu del terme (inclosa la 30a Nit de Marxa) s'allargaran fins que surti el sol i el dia de la Festa Major. 

També us pot interessar:


 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: