SANT PERE 2022

Tània Verge encén la segona Tronada extra de Sant Pere 2022 a Reus

La consellera d'Igualtat i Feminismes del Govern de la Generalitat va ser la pregonera de la Festa Major de l'any passat

Verge, en el moment en què ha encès a Tronada | Reus.cat
per M.B./ E.R., Reus, Catalunya | 26 de juny de 2022 a les 12:19 |
Si el passat dissabte la Tronada extraordinària l'ha encesa la periodista Coia Ballesté (qui va ser la pregonera de Sant Pere de fa dos anys), aquest migdia de diumenge ha estat el torn de la de 2021, la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge. Centenars de persones s'han aplegat al Mercadal, atretes pel foc i la pólvora del patró. Verge ha estat acompanyada d'Helena Sardà, Tro de Festa d'ara fa un any. L'alcalde, Carles Pellicer, i el regidor de Cultura, Daniel Recasens, s'hi han sumat.
 

La consellera Verge, just abans d'encendre la Tronada, amb les autoritats locals  Foto: Estel Romeu


Aquesta segona Tronada extraordinària ha servit també per retre homenatge a una de les persones que han vetllat per la Tronada al llarg de la història, Peter Rius. La Tronada, amb referències històriques de la segona meitat del segle XVII, és una de les manifestacions festives més genuïnes de la Festa Major de Sant Pere de Reus.

Homenatge al primer Tro de FestaDurant molts anys, ja al segle XX, la Pirotècnia Espinós fou l’encarregada de les tronades de festa major. Avui dia, i des de fa més de 20 anys, la Pirotècnia Igual és qui s’encarrega de l’elaboració i muntatge de la Tronada.
 

L'homenatjat Peter Rius Foto: Reus.cat


Rius va ser el primer Tro de Festa, l’any 1995, i Pellicer l'ha descrit en una breu intervenció a plaça "una de les persones que han tingut cura que la Tronada mantingui el seu format tradicional". L'homenatjat ha lliurat a la ciutat l’embut històric de la Pirotècnia Espinós, amb el qual es feia fins fa pocs anys el regueró de pólvora que dona continuïtat als esclats dels trons i els mascles. Com a agraïment, l’Ajuntament de Reus ha fet un reconeixement a Rius amb l’entrega d’una rèplica d’aquest embut històric.
 

La d'aquest diumenge ha estat la segona Tronada extra de Sant Pere 2022 Foto: Reus.cat


Vegeu la Tronada sencera:
 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: