1 de 10
POLÍTICA

Carla Aguilar denuncia assetjament al seu propi partit

La regidora, expulsada aquest dijous, considera que tot plegat forma part d'un "fracàs col·lectiu"

Carla Aguilar, en una imatge d'arxiu. | Jonathan Oca
per Redacció, Tarragona | 23 de juny de 2022 a les 21:49 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de juny de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Finalment, Carla Aguilar ha trencat el silenci. Tres mesos després de la seva baixa, la regidora ha emès un comunicat responent a l'expulsió decretada per l'executiva nacional de Catalunya en Comú i la sanció contra dos militants més, en forma de suspensió de militància.

En el text, Aguilar lamenta no haver rebut encara la notificació, que sí que ha estat traslladada als mitjans de comunicació, i assegura que fa temps que en el marc de tot aquest procediment que té presentada una denúncia per assetjament al mateix partit. Considera que la manca de discreció l'ha perjudicada i que els arguments presentats no justifiquen una expulsió.
 
L'única regidora fins ara del grup municipal d'En Comú Podem a l'Ajuntament de Tarragona ha demanat "disculpes" per una absència que s'ha allargat més d'un trimestre. "Em trobo en una situació emocional complicada que ha comportat una baixa per ansietat i depressió", ha explicat. "Aquesta situació mèdica ha estat provocada per una situació d'assetjament que es porta donant cap a la meva persona i el meu entorn des de fa ja temps", afegeix.

Al procediment d'expulsió hi té presentades "90 pàgines d'al·legacions" que, diu, no han estat respostes. Sobre el seu vot negatiu als pressupostos municipals, lamenta que "es va fer allò que semblava mes just i d'acord amb el que s'havia fet anteriorment en situacions similars (entrada a govern i decisió de no ampliar-lo), que era tenir en compte les dues assemblees", en relació a la part de Podem de la coalició.

Pel que fa a un altre dels motius argumentats per l'executiva, l'acomiadament del treballador del grup municipal, explica que "es va fer d'acord amb el procediment realitzat en una ocasió anterior i amb sobrats motius de vulneració de la confiança depositada. Motius en els que mai he incidit en públic per protegir el nom i la dignitat pública d'aquesta persona. En canvi, aquest fet ha provocat difamacions publiques cap a mi, dient que s'havia despatxat de forma irregular i estant ell de baixa, coses que no són certes".

"Tinc molt clar que jo no he vingut a la política per entrar en cap d'aquestes batalles, he vingut a lluitar pels nostres ideals i la defensa de la justícia social, la ciutat cuidadora, el feminisme, la ecologia i el benestar animal. Mai vaig entrar aquí volent treure cap profit sinó per fer un servei a la ciutadania i a la coalició. Lamento molt veurem immersa en aquestes situacions. Tinc clar que la política institucional és un lloc temporal i em sap molt de greu que aquests problemes interns estiguin debilitant la capacitat del nostre espai d'incidir en la política municipal i en la millora de la vida de la gent. Crec que en aquest sentit aquest procés és un fracàs col·lectiu", conclou.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: