SANT PERE 2022

Pellicer i el Seguici Festiu encendran l'útima Tronada de Sant Pere

Les pregoneres de 2020 i 2021, Coia Ballesté i Tània Verge, encendran les extra dels dies 25 i 26 de juny

per M.B., Reus, Catalunya | 23 de juny de 2022 a les 18:55 |
Imatge d'arxiu de la Tronada del matí de Sant Pere | Reusdigital.cat
L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el Seguici Festiu de la ciutat encendran la darrera Tronada de la Festa Major de Sant Pere 2022, el dia 29 de juny a la tarda. El batlle entrarà al centre de la plaça del Mercadal acompanyat d’un representant de cadascun dels 14 grups del Seguici. 

Les 14 entitats del seguici festiu de Reus són el Ball de Diables de Reus, la Colla de la Víbria de Reus, l'Estol del Basilisc, l’Agrupació Musical Sant Miquel, l’Agrupament Escolta La Mulassa, la Colla Gegantera de Reus, la Colla Gegantera del Carrasclet, la Coordinadora de Danses Tradicionals, el Col·lectiu Reusenc d’Activitats Culturals, la Coordinadora Dansa Reus, el Ball de Pere Joan Barceló, la Germandat de Sant Isidre i Santa Llúcia, l’Orfeó Reusenc i Els Xiquets de Reus.

Pellicer ha fet l’anunci aquest dijous, durant l’acte tradicional de la hissada la bandera de Reus al punt més alt del pinacle major del campanar de la prioral de Sant Pere. Enguany, l’acte ha anat a càrrec de la Coordinadora de Danses Tradicionals, i ha comptat amb la presència de la vicealcaldessa, Noemí Llauradó; del regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens; i del tinent d'alcalde Daniel Rubio.
 

Imatge de la hissada de la bandera des del Campanar Foto: Reus.cat


L'alcalde ha anunciat els convidats institucionals als actes més institucionals de la Festa Major de Sant Pere d’enguany. D'aquesta manera, l'encesa de la Tronada del 24 de juny al vespre anirà a càrrec de la pregonera, la cineasta Alba Sotorra, acompanyada del Tro de Festa 2022.

Qui encendrà les altres Tronades?L'endemà, l'encesa de la Tronada extraordinària sera a càrrec de la periodista Coia Ballesté (pregonera 2020), acompanyada de Joan Ciurana (Tro de Festa 2020; el diumenge 26 de juny, l'encesa de l'altra Tronada extraordinària anirà a càrrec de la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, (pregonera 2021), acompanyada d’Helena Sardà (Tro de Festa 2021).

Quant a la nit del 28 de juny, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, és el convidat d’honor de la Festa Major, participarà a l’anada i tornada a Completes i encendrà la Tronada de la nit. També hi són convidats tots els alcaldes Baix Camp. Els convidats a portar la bandera de Reus són Antoni Sentís (president del Gremi de la Construcció), Mònica Bellido (presidenta de l’Associació Supera’t), i Joan M. Llorens (president Biela Club).

El 29 de juny, els convidats a encendre la Tronada del matí són el Grup de Misericòrdies de Reus i Jordi Bros (exdirector de Reus Esport i Lleure). Els convidats a encendre la Tronada de la tarda són els presidents de les entitats del grups del Seguici Festiu de Reus. Els convidats a portar la bandera de Reus durant la processó són Pere Pagès (Síndic Municipal de Greuges); Ferran Figuerola (president del Bravium Teatre) i Meritxell Barberà (presidenta de la Unió de Botiguers). 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: