1 de 10
POLÍTICA

Carla Aguilar, expulsada de Catalunya en Comú, passarà a ser regidora no adscrita a l'Ajuntament de Tarragona

La militància de la secció local a la ciutat havia dut el cas de manca de respecte a les decisions preses en assemblea a l'executiva nacional

Carla Aguilar, al centre de la imatge. | Josep M. Llauradó
per Redacció, Tarragona | 23 de juny de 2022 a les 12:54 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de juny de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Carla Aguilar ha estat expulsada de Catalunya en Comú. Aquesta és la decisió que ha pres la direcció nacional del partit respecte a la fins ara única regidora d'aquest espai polític a l'Ajuntament de Tarragona, després de la denúncia per part de diferents militants pel fet que no es respectessin les decisions preses per aquest espai polític en assemblea, en el marc del debat de pressupostos.

En total són tres membres els sancionats per l'executiva nacional: a banda d'Aguilar, també s'expulsa Hermán Pinedo, des de fa més d'un any regidor no adscrit i, de facto, expulsat ja de l'espai. La denúncia tramesa a la Comissió de Garanties per part de l’Executiva Territorial de Camp de Tarragona ha tingut com a conseqüència també la suspensió de militància a Enric Verdú, secretari d’organització de Tarragona en Comú, i Elisa Alegre, co-coordinadora de l’espai, per un termini de 17 i 23 mesos respectivament.

La suspensió de militància de Catalunya en Comú s’estén a la participació política en totes les seves expressions orgàniques i de participació. D’altra banda, la direcció nacional ha proposat la creació d’una comissió gestora per pilotar els canvis que cal fer en aquesta nova etapa que s’obre a la ciutat de Tarragona. Entre les seves funcions hi haurà la posada en marxa del procés que doni lloc a una nova Comissió Executiva i a una nova coordinació local en els propers mesos. Durant aquesta fase, Teresa Fortuny i Àngels Pérez exerciran de portaveus de Tarragona en Comú.

Per últim, Catalunya en Comú demana a l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i a ERC, que assumeixin el pacte antitransfuguisme subscrit per totes les forces polítiques i expulsin, en conseqüència, del govern de Tarragona al regidor no adscrit Hermán Pinedo. Qui passarà a regidora no adscrita ara és Carla Aguilar, en cas que no retorni l'acta tal com li demanen en la resolució. Des de fa tres mesos, Aguilar està de baixa i no ha tingut cap mena de contacte amb els mitjans de comunicació, tampoc avui. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: