exposicions

Escultures sobre llenç

A la Sala Quatre del Museu de Reus, l’Associació Pinzell Trempat ha organitzat una exposició amb gairebé 40 pintures de les escultures de la ciutat

L'exposició de l'Associació Pinzell Trempat estarà oberta fins al 9 de juliol | Joel Medina
per Joel Medina, Reus, Catalunya | 1 de juliol de 2022 a les 08:00 |
Des de la venedora d’anissos fins a Marià Fortuny, passant per la Dona Treballadora o el Nen de les Oques, i així fins a prop de 40 pintures, totes sobre les escultures de la ciutat, s’exposen fins al 9 de juliol a la Sala Quatre del Museu de Reus. L’exposició, on participen 20 artistes i que es pot visitar de 17 a 20 h, està organitzada per l’Associació Pinzell Trempat, i va néixer d’una manera prou curiosa: “En una altra exposició, vam conèixer Manuel Roldán, autor d’un llibre sobre les escultures de Reus, i vam pensar que nosaltres podríem interpretar aquestes escultures a través de la pintura”, comenta Marta Argentina, directora artística de Pinzell Trempat.

Tot plegat va succeir durant l’any 2019, i, com no podia ser d’una altra manera, la pandèmia va arrasar amb tot. “Teníem la intenció d’editar un llibre i fer una ruta de les escultures, però, malauradament, vam perdre socis i el projecte no s’ha pogut realitzar”. D’uns 49 artistes que formaven l’Associació el 2019, ara en queden 30 i, per tant, l’exposició s’ha hagut d’adaptar a les circumstàncies: “Amb aquesta mostra tenim la intenció de tornar a agafar embranzida”, expressa Argentina.

 

L'exposició plasma al llenç diverses escultures de la ciutat Foto: Joel Medina
Cada artista ha escollit una escultura i una tècnica pictòricaEn l’àmbit tècnic, es poden observar diferents procediments artístics: collage, aquarel·la, oli, art digital, acrílica i dibuixos amb tècnica mixta. També es dona el cas que alguna escultura està pintada dues vegades, i segons Argentina, “és perquè l’artista ha volgut plasmar una altra visió de la peça”. Cadascun dels 20 membres de l’agrupació que hi han participat han seleccionat l’escultura i la tècnica que han desitjat. A partir d’aquí, han estudiat les obres al mil·límetre per tal de representar-les de la forma més fidel possible; fins i tot, mitjançant fotografies i anàlisis dels escultors.

De cara al futur, l’Associació confia a tornar a agafar el ritme a partir del setembre. En paraules d’Argentina, “es volen crear noves iniciatives perquè és una forma de cultivar l’interès per la pintura i de crear unió entre el col·lectiu”. El vicepresident de l’entitat, José María Bru, assegura que la intenció és “fer, el pròxim desembre, la tercera edició d’una exposició de tema lliure a la Sala Quatre, on pintin tots els membres de l’Associació”. La primera es va fer l’any 2019, i la segona, el 2021. La voluntat de Pinzell Trempat és que sigui una exposició anual i que es mantingui en el temps.
 

Fins a una quarentena de pintures formen part de l'exposició Foto: Joel Medina


 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: