1 de 10
OCI NOCTURN

S'aixeca el tancament de La Chismosa de Reus

El local d'oci nocturn del carrer de l'Amargura recupera l'activitat

Exterior de La Chismosa, aquesta tarda de dimecres | MBO
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 23 de juny de 2022 a les 16:35 |
El local d'oci nocturn La Chismosa, al carrer de l'Amargura de Reus, torna a ser obert. Fa ja uns dies que l'establiment ha tornat a l'activitat després que el consistori n'ordenés el tancament com a mesura cautelar per una sèrie de suposades mancances en matèria de seguretat en cas d'emergència.

Segons fonts municipals han exposat a Reusdigital.cat, els titulars del negoci es van adreçar al jutjat per demanar l'aixecament de la suspensió, que se'ls ha concedit a partir de la documentació presentada. 

Tancament i sanció econòmicaDes de La Chismosa s'ha apuntat a aquest mitjà que "el jutge ens ha donat la raó" i que, al mateix temps, l'Ajuntament de Reus ha lliurat als socis del negoci la documentació que "acredita que tot està en ordre".

L'anunci del tancament es va produir el passat 1 de juny, a través d'una roda de premsa amb la intervenció del batlle, Carles Pellicer, de la regidora de Seguretat, Dolors Vázquez, i del regidor d'Empresa, Carles Prats. Es va explicar que La Chismosa havia obviat de manera "reiterada" els requeriments fets pel consistori per donar compliment a la normativa en matèria de seguretat i emergències, quelcom especialment rellevant en tractar-se d'un establiment que és un soterrani.

 
Igualment es va apuntar que l'empresa titular del negoci no havia lliurat els informes d'inspecció periòdics exigibles per l'administració local. Per tot plegat, es va precisar, es va imposar via decret el tancament com a mesura cautelar, a banda d'una sanció econòmica. Els responsables de La Chismosa van argumentar que la documentació s'havia entregat en els terminis vàlids, però va atribuir a un "error informàtic" del canal empresa de l'Ajuntament de Reus el motiu pel qual no es va rebre. 

Segon decretEl cert és que hores després de l'anunci del tancament i de la sanció, els empresaris van satisfer-la i van presentar els documents pertinents, en una mostra de "bona voluntat", segons van apuntar els socis a aquest diari, i a l'espera que els tècnics municipals els revisessin. 


L'informe en qüestió, elaborat per una empresa externa per a La Chismosa, tampoc complia amb l'exigible per al consitori, segons han manifestat fonts municipals, raó per la qual es va fer un segon decret que denegava la reobertura fins que se subsanessin una sèrie de deficiències.

Va ser en aquest punt quan els empresaris van acudir al jutjat per demanar l'aixecament del tancament, tot presentant diversos documents. Aquests no serien els mateixos que es van lliurar en el seu moment al consistori, si bé haurien servit per certificar que s'havien satisfet els requeriments fets. El jutge, doncs, va aixecar la suspensió. 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: