DISTINCIONS

La DOP Siurana distingeix Joan Papaseit com a Entenedor de l'Any

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 22 de juny de 2022 a les 13:39 |
Joan Papaseit, distingit per la DOP Siurana | Cedida
El Consell Regulador de la DOP Siurana ha lliurat el títol d’Entenedor de l’any a Joan Papaseit Totosaus, qui durant uns anys va ser secretari, inspector, administrador tècnic i també veedor de l’ens, entre d’altres. L’acte, que s’ha celebrat a l’Estació Enològica de Reus (seu del Consell Regulador de la DOP Siurana), ha esdevingut un merescut homenatge a Papaseit, després d’iniciar un important camí en el lideratge tècnic del Consell Regulador.

Papaseit Totosaus és llicenciat en Ciències Químiques per la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva especialització a l’entorn del món de l’oli la va forjar a la Université de Bordeaux i a l’Instituto de la Grasa y sus Derivados de Sevilla, entre d’altres. Papaseit va iniciar la seva trajectòria professional al Consell Regulador de la DOP Siurana l’any 1983 i, llevat d’un petit parèntesi per treballar a l’empresa privada, va mantenir-se actiu al Consell fins que va jubilar-se.

Durant l’acte, Papaseit destacava que la implementació del Consell Regulador de la DOP Siurana va permetre “establir les bases per fixar la valorització de l’oli d’oliva verge extra” i també va possibilitar aturar la crisi que va viure el sector a finals del segle passat. Per a l’Entenedor, els primers anys de la posada en funcionament del Consell Regulador es van implementar els paràmetres de qualitat associats a l’oli d’oliva verge extra DOP Siurana i, també es van començar a fer estudis vinculats amb la salut i la qualitat. Papaseit apuntava que “el consumidor ha de valorar molt més l’oli d’oliva verge extra perquè és un producte de qualitat, de proximitat i, a la vegada, és sostenible”.
 

Per la seva part, el president del Consell Regulador de la DOP Siurana, Antoni Galceran, destacava el paper que va exercir Papaseit, en un moment clau per a l’ens: uns inicis, que van ser essencials per a definir la trajectòria i el desenvolupament posterior del Consell Regulador
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: