URBANISME

S'aprova el projecte executiu de la nova plaça del Víctor de Reus

Les actuacions de l'anomenat eix central es faran en dues fases, amb un pressupost global superior al milió d'euros

Dibuix de la futura plaça del Víctor, un cop enllestit el projecte de reurbanització | Reus.cat
per M.B., Reus, Catalunya | 22 de juny de 2022 a les 12:56 |
L’Ajuntament de Reus ha aprovat de manera inicial el projecte executiu de la plaça del Víctor, la primera fase del projecte de reurbanització del carrer Ample, de l'esmentada plaça i de la plaça del Pintor Fortuny, redactat per l’estudi d’arquitectura Batlle i Roig. El projecte defineix la plaça del Víctor "com un element articulador i com a punt de connexió amb el centre cívic Gregal", segons s'ha destacat des del consistori.

L’àmbit d’actuació del projecte es divideix en dues fases, que s’executaran separadament. La primera inclou la plaça del Víctor i trams dels carrers Ample, de Miró i de Santa Helena. La segona inclou la connexió amb el futur centre cívic Gregal, a través del carrer Alt de Sant Josep, el carrer de Castellvell i la connexió amb la plaça del pintor Ferré Revascall. El pressupost d’execució global de les dues fases és d’1.007.629,98 euros.

Una vegada aprovat el projecte, l’Ajuntament publicarà en primera instància la licitació de les obres incloses en la primera fase.

La plaça del Víctor i el carrer Ample



En aquest àmbit s’emprarà com a material principal el granit en la zona central al voltant de la font de Neptú, "com a punt central i diferencial", mentre que en la resta de l’àmbit s’usarà un paviment de llambordes de formigó, el mateix amb el que s’està pavimentant la resta del barri "per assegurar la integració en el conjunt".

Per tal de "solucionar els problemes actuals" de comunicació amb la part posterior de la plaça, es proposa des del consistori l’enderroc parcial de la jardinera de la pèrgola per obrir un pas, així com un "reencaix" dels accessos a la zona de la pèrgola. També es renovarà l’enllumenat de la plaça i la font de boca existent; i es preveu ampliar la jardineria existent.

Als carrers adjacents



Els carrers de Miró i de Santa Helena "formen part del teixit intern del barri on ja s’han dut a terme nombroses operacions de reurbanització", han subratllat fonts municipals.

El projecte contempla la secció en plataforma única, una calçada central per al trànsit de vehicles asfaltada, i voreres laterals pavimentades amb llamborda de formigó, entre altres.

Igualment, la reforma dels carrers d’Alt de Sant Josep i de Castellvell "també seguiran els mateixos criteris" aplicats als carrers de Miró i de Santa Helena.

També us pot interessar:

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: