1 de 10
LABORAL

Els treballadors de la brossa de Reus faran vaga del 4 al 7 de juliol

Reivindiquen un augment salarial del 4% arran l'increment de l'IPC aquest 2022

Els treballadors de Reus Net aniran a la vaga del 4 al 7 de juliol | Cedida
per E.R./ M.B., Reus, Catalunya | 22 de juny de 2022 a les 10:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de juny de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els treballadors de la UTE Reus Net convoquen quatre dies de vaga al juliol. Els delegats d’UGT i CCOO han decidit per unanimitat convocar una vaga dels treballadors de la brossa del 4 al 7 del mes vinent per reclamar mesures en matèria salarial.


Un augment del salari d'un 4%


 
Segons el Comitè d’Empresa, es tracta d’una “greu situació” sorgida arran del Plec de condicions, que estableix les condicions de la contracta. Assegura que la direcció de la UTE Reus Net no ha proposat cap oferta que s’ajusti a les reivindicacions dels treballadors, que demanen una pujada salarial.

El Comitè d’Empresa exposa que davant l’increment del 8% de l’IPC aquest 2022, els treballadors reclamen un augment del 4% en matèria de salari i un 3% més l’any 2023. Segons els representants dels treballadors, el plec de condicions permet baixes econòmiques de més del 10% i no conté cap clàusula de salvaguarda del conveni.


L'Ajuntament assegura que les relacions salarials "corresponen a l'empresa"El comitè, a causa de la “pèrdua de poder adquisitiu de la plantilla”, reclama mesures tant a l’empresa UTE Reus Net com als membres del govern municipal. No obstant, fonts municipals asseguren que "les relacions salarials corresponen estrictament a l'empresa i els treballadors" i exposen que "l'Ajuntament només regula la seva relació amb l'empresa en base a la prestació de serveis". 

Fonts de l''Ajuntament de Reus han assenyalat que aquest regula la seva relació amb l'empresa concessionària del serveis de recollida de residus i neteja viària, "només en base a la prestació dels serveis"; . les relacions laborals i salarials "no corresponen en absolut" al consistori, "ni estan vinculades al contracte". En aquest sentit, s'ha precisat que "corresponen estrictament a la relació de l'empresa amb els seus treballadors".

Les esmentades fonts han exposat que l'Ajuntament "lamenta el to" del comunicat del comitè d’empresa, tot subratllant "la bona gestió del govern i dels tècnics municipals en tot el procés de contractació del nou servei de neteja viària i recollida de residus". En aquesta línia es concep el text dels representants dels treballadors com "una mesura de pressió" en el marc de les negociacions entre els representants de l’empresa i la plantilla. "L’Ajuntament emplaça empresa i treballadors a continuar negociant per arribar a un acord beneficiós per a les dues parts i, per extensió per al conjunt de la ciutadania de Reus", han conclòs des del consistori.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: