1 de 10
AJUTS I SUBVENCIO NS

Prop de 4 milions en ajuts a la indústria agroalimentària del Camp i l'Ebre

Es destinen a inversions per a la transformació i comercialització d’aliments i a la mitigació del canvi climàtic

L'empresa Paulino Solanellas, de Mont-roig, ha adquirit una màquina de triatge d'avellana | Cedida
per M.B., Reus, Catalunya | 21 de juny de 2022 a les 16:56 |
El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha destinat prop de 4 milions d’euros en ajuts a actuacions, dutes a terme per empreses agroalimentàries del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, adreçades a la transformació i comercialització d’aliments i a la mitigació del canvi climàtic en la transformació d’aliments. Entre les empreses beneficiàries dels ajuts s'hi troben Coselva, de la Selva del Camp, i Paulino Solanellas, de Mont-roig del Ca,p. 

Setze sol·licitants de la demarcacióL’ajut ha beneficiat un total de 16 sol·licitants de de la demarcació de Tarragona, que amb aquestes ajudes executaran unes inversions pressupostades en 20,5 milions d’euros. Aquest ajut s’insereix dins l’ordre aprovada pel Departament d’Acció Climàtica d’un total de 27 milions d’euros, que ha beneficiat 122 indústries agroalimentàries de tot Catalunya.

En aquest sentit, la xifra percebuda per la indústria tarragonina i ebrenca representa el 14% del total de l’ajut. Les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre se situen així, pel que fa a l’import rebut d’aquests ajuts, darrere de Barcelona, que n’ha rebut el 34%, de Lleida, que n’ha rebut un 32%, i de Girona, beneficiària del 20%.

Per sectors, a Tarragona i les Terres de l’Ebre, la indústria càrnia ha rebut 336.068 milions, que serviran per executar una inversió total valorada en 4,8 milions; la preparació de fruites i hortalisses ha rebut 1,2 milions, que permetran executar projectes per valor de 5,1 milions; la fabricació d’olis i greixos vegetals i animals ha rebut 1 milió per fer actuacions valorades en 4,3 milions; la fabricació de begudes ha rebut 99.076 euros, que serviran per executar projectes valorats en 582.800 euros; la fabricació de productes de molineria, midons i productes amilacis ha rebut 870.478 euros per a una inversió de 3,7 milions, i, finalment, la fabricació d’altres productes alimentaris ha rebut ajuts per valor de 369.597 euros, que ajudaran a dur a terme una inversió de 2,1 milions.

Coselva i Paulino Solanellas, al Baix CampAl Camp, una de les empreses que ha rebut aquest ajut és la Cooperativa Agrícola Coselva de la Selva del Camp que elabora, entre altres productes, oli d’oliva verge extra amb la marca comercial Antara sota la DO Siurana. El projecte subvencionat consisteix en la construcció d’unes noves instal·lacions per augmentar-ne la capacitat productiva. La inversió també inclou un nou sistema d’extracció a baixa temperatura mitjançant el buit per obtenir oli amb un major valor afegit que el que obté actualment. La inversió tindrà un cost de 2.522.076 euros i rebrà una ajuda de 500.000.

L’empresa Paño Fruits d’Alcover ha fet una inversió de 644.897 euros en l’activitat que desenvolupa (ajut de 180.571 euros): torrat, molta, envasat i comercialització de fruita seca i cafè i elaboració de cremes a partir de fruita seca. El projecte consisteix en la construcció d’una nova nau d’emmagatzematge de matèria primera i producte final, una cambra refrigerada i nova maquinària de producció com ara noves línies de selecció.

És el cas també de l’empresa Paulino Solanellas, SL, de Mont-roig del Camp dedicada a transformar la fruita seca des del productor agrari fins al producte final elaborat, que ha fet una inversió de 248.890 euros per a l’adequació de l’altell de les noves sales de producte, equips de fred i plaques solars per la qual ha rebut un ajut de 69.689 euros. I Delafruit, SLU, que elabora sucs de fruita a partir de sucs concentrats. En els últims anys, ha ampliat la seva producció amb la implementació de línies de producció amb un nou format: la bossa (pouch). La inversió a realitzar consisteix en la instal·lació de tres línies formadores d’envasos que permetran elaborar l’envàs pouch monomaterial (reciclable) en les instal·lacions mateixes, i, per tant, reduir els elevats costos de transport i les emissions de CO2 associades. Aquests canvis costaran 2.273.234 euros i comptaran amb 386.449 euros d’ajut.

A les Terres de l’Ebre, destaca Nomen Foods, SL, que farà una inversió de 2.589.373 euros per implantar una nova línia d’elaboració de vasets d’arròs a les instal·lacions de Nomen Foods de Deltebre (en format plàstic i vidre). Aquesta empresa rebrà un ajut de 500.000 euros. L’empresa Cítrics Terres de l’Ebre destinarà 1.337.887 euros a l’adquisició d’un nou calibrador que classifica fruits segons qualitat externa i interna. En aquest cas, la subvenció que rebran serà de 414.745 euros. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: