1 de 10
SOCIETAT

Material informatiu per atendre les «realitats diverses» en sexualitat i igualtat de gènere

Les guies editades la tardor de l'any passat es distribueixen als "Punts Violeta" en espais d'oci i en activitats amb alumnes de secundària

Imatge d'arxiu d'un grup de joves, en un autocar | ACN
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 30 de juny de 2022 a les 08:00 |
Aquest article es va publicar originalment el 30 de juny de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'octubre de l'any passat es van editar un parell de guies sobre sexualitat i igualtat de gènere "per tal de promoure actituds positives des de la perspectiva de gènere i de la salut comunitària", segons es va assenyalar des del consistori en la seva presentació pública. Mesos després, la regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores exposa a Reusdigital.cat que les guies sobre sexualitat "han tingut una molt bona acollida" entre els destinataris. Sota el títol Deconstruint l'amor i Deconstruint el sexe, aquestes guies "pretenen ser un recurs de fàcil lectura accessible a tothom i destinat especialment als més joves".


"Quan vam editar les guies, el que volíem era que fossin un suport en paper per les accions que fem habitualment", assenyala Flores. D'una banda, es refereix als Punts Violeta. "Vam fer la prova de lliurar el material en festes i altres espais, per tal de comunicar i informar d'una manera àgil, amb una documentació útil i de disseny atractiu", fa constar. De l'altra, al·ludeix als centres educatius on es duen a terme accions divulgatives en aquest camp per a joves de secundària. 

Nous materials en altres àmbits socials"Les activitats amb els estudiants és una de les línies nostres línies de treball prioritàries", precisa Flores, perquè "el que fem serveix per fomentar el respecte i la igualtat" entre els adolescents. Les guies, per tant, han estat material de reforç "i de coneixement de les realitats diverses que ens envolten" en les xerrades i els tallers que es porten a terme de manera regular. D'aquesta manera, se'ls facilita un material didàctic "que ens és propi i que no és gens genèric". 

"Les guies estan funcionant molt bé", celebra la regidora, en tots dos contextos abans esmentats. Per tot plegat, ja s'ha decidit que les guies es tornaran a imprimir de cara al futur, i s'estudia també la preparació de nous materials que "amb un llenguatge planer i proper als joves" convidin "al debat i a la reflexió" en altres àmbits socials. En aquesta línia, avança que podrien abordar les relacions de parella, posem per cas, o amb les amistats, o del paper de les dones a la societat. 

Com que les "realitats" canvien "contínuament", argumenta Flores, les guies i el material didàctic requereix també d'actualitzacions quant al contingut. "Són materials en permanent revisió; i l'actualització sorgeix del feedback de la gent, siguin joves o no tan joves, en les activitats que impulsem", detalla la regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals. 

Les guies editades la tardor de l'any passat, conclou Flores, "donen resposta a les accions emmarcades en el Pla Municipal de Polítiques de Gènere i el Pla Municipal de Polítiques LGBTI+"
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: