1 de 10
GREMIS

150 persones en la celebració del quart centenari del Gremi de la Construcció del Baix Camp

L'acte va consistir en un dinar tradicional en què també es va reconèixer la trajectòria dels expresidents de l'entitat

El quart centenari es va celebrar amb el tradicional dinar de Sant Antoni | Cedida
per E.R., Reus, Catalunya | 21 de juny de 2022 a les 10:03 |
El Gremi de la Construcció del Baix Camp ha celebrat els 400 anys amb el tradicional dinar de Sant Antoni de Pàdua. Després de dos anys sense poder-lo celebrar i emmarcat en una programació plena d'activitats, el dinar va commemorar el quart centenari del gremi.

Es va obsequiar amb una reproducció del facsímil fundacional que data del 1622Al voltant de 150 persones es van reunir a Vermuts Rofes de Reus amb l'actual Junta del Gremi de la Construcció del Baix Camp, presidida per Antoni Sentís, i acompanyada per les autoritats del territori.

Els participants van rebre una reproducció del facsímil del document fundacional del Gremi de la Construcció que es conserva al Museu de Reus i que data del 1622. El president del Gremi va explicar que "és el document més antic que en tinguem constància i que es conserva al Museu de Reus i que ara mateix es pot veure exposat a la plaça de la Llibertat. Aquest ha estat el motiu que ens va fer decidir de celebrar enguany el 400".
 

El president del Gremi, Antoni Sentís, en el discurs del IV centenari Foto: Cedida


Reptes de futur al gremi de la ConstruccióTambé es va fer un reconeixement als expresidents del Gremi de la Construcció del Baix Camp que van assistir al dinar i que van rebre una placa per la seva trajectòria al capdavant de l'entitat. Sentís, president del gremi, va aprofitar per agrair a l'ajuntament l'atorgament de la Medalla Honorífica Municipal en sessió plenària i l'oportunitat de portar la bandera de la ciutat en la propera Festa Major.

A més, va reivindicar el sector i els reptes de futur que té, com la manca de personal qualificat i les condicions. Sentís va expressar que també tenim el recent repte de l'increment i la inestabilitat dels preus de matèries primeres, la implementació del Fons Next Generation al territori o l'intrusisme professional endèmic que patim al sector".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: