OBRES I MILLORES

Finalitzen les obres d’adequació del barranc de Pedret de Reus

Les actuacions han consistit a l’estabilització i protecció de la llera del barranc en el seu tram del barri Immaculada

per Joel Medina, Reus, Catalunya | 20 de juny de 2022 a les 11:27 |
Rubio, a la zona on s'han fet els treballs | Joel Medina Romero
L’Ajuntament de Reus ha donat per finalitzades les obres de millora del barranc de Pedret, iniciades el passat 30 de març. Els treballs principals han estat la reparació de tota la llera i dels seus perfils, com també de les pedres del barranc, cadascuna de les quals pesa més de 1.200 quilos. Són pedres amb un mantell geotèxtil que facilita el drenatge. Aquesta protecció permetrà ensotar la llera en cas d’avingudes extraordinàries.

“Són uns treballs que donen la garantia que, quan hi hagi pluges, l’aigua corri molt millor i no s’hi formin basses que atreguin mosquits o altres insectes”, ha explicat el regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio. Així i tot, encara queda un petit detall perquè les obres es donin per acabades de manera definitiva: “A l’octubre, quan el clima sigui més estable, volem renaturalitzar la llera del barranc al talús dret, ja que les arrels són les que faran força perquè la roca se subjecti i es vegi una imatge més natural”, segons Rubio.

El tram que s’ha renovat formava part d’una escullera horitzontal que es va formar l’any 2017, però que arran de les pluges del temporal Dana de l’octubre del 2019 es va veure afectada. Durant aquest temps, el consistori s’ha dedicat a redactar el projecte i a esperar que s’obrís la subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua, que ha finançat un 70% del projecte. En total, les obres han tingut un cost de 120.516,64 euros i han estat realitzades per l’empresa Construcciones y Obras Dibesa S.L.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: