SANT PERE 2022

Sant Pere 2022: 29 de juny, la Festa Major de Reus

Consulteu els actes d'aquest dimecres 29 de juny, Dia de Sant Pere

Imatge d'arxiu de la Festa Major de Sant Pere | Aj. de Reus
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 29 de juny de 2022 a les 12:50 |
Actes previstos en el programa de Sant Pere 2022 a Reus, pel dimecres 29 de juny, dia del patró Sant Pere:

- A les 7 del matí, pel NUCLI ANTIC, matinades tronades, a càrrec de membres i tabalers del Ball de Diables.
- A dos quarts de 8, des de DIVERSOS BARRIS DE LA CIUTAT, tradicionals matinades, a càrrec dels grups de grallers de la ciutat, que es dirigiran cap als carrers del nucli antic.
- A les 8, matinades galejades del Ball de Pere Joan Barceló; pel NUCLI ANTIC, matinades amb la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia; a DIFERENTS ESTABLIMENTS, esmorzars de forquilla. Enguany, després de la revetlla i per encarar el dia de Sant Pere amb força, podreu anar a esmorzar als següents establiments, entre d’altres: 3de9, Bar Americà, Bar Cafeteria Els Pagesos, Bar Bon Mar, Mesón del Roser, Casa Coder i Restaurant 158.
- A les 9, des de l’AJUNTAMENT, 29 avisos pirotècnics per despertar Reus; des del CAMPANAR, Toc de Festa i des de l’AJUNTAMENT sortida dels gegants per recórrer els carrers i les places de la ciutat.
- De dos quarts de 10 a les 2, la PRIORAL DE SANT PERE restarà oberta per a la veneració, devoció i pregària del bust reliquiari de Sant Pere, llevat de les hores de culte.
- A les 10 i a dos quarts d'1, a la PRIORAL DE SANT PERE, celebració de la missa.
- A un quart d'11, a la PLAÇA DEL MERCADAL, actuació de la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia.
- A les 11, a la PLAÇA DEL MERCADAL, TRONADA i actuació de lluïment dels grups festius de la ciutat. Prèviament a l’actuació de lluïment del seguici, podrem gaudir del Bou enflocat i els seus tabalers, una antiga tradició de Reus i de diversos punts d’Europa que consisteix en guarnir un bou amb flors i cintes amb motiu d’una festa assenyalada. 
- A la 1 del migdia, a la PLAÇA DEL MERCADAL, quan finalitzi el seguici, exhibició castellera a càrrec dels Xiquets de Reus.
- A dos quarts de 6 de la tarda, des del CAMPANAR, Toc de Festa i anada a l’Ofici de les autoritats municipals en corporació, acompanyades dels grups festius de la ciutat.
- De les 6 de la tarda fins a la mitjanit, a la PLAÇA DEL BALUARD, Festa Major Sense Cotxets. -
- A dos quarts de 7, a la PRIORAL DE SANT PERE, solemne missa concelebrada, presidida pel prior Mn. Joan Anton Cedó. Quan la imatge de Sant Pere surti per la porta de la prioral, l’Àliga farà el seu ball solemne curt. 
- A tres quarts de 7 de la tarda, des del FOSSAR VELL, arrencada del seguici dels grups festius de la ciutat. 
- A dos quarts de 8 del vespre, pels CARRERS DEL CENTRE, inici de la PROFESSÓ SOLEMNE, amb la creu i els cirials, la capella de cantors, el bust reliquiari de Sant Pere sota tàlem, vicaris, rectors, prior i arquebisbe, els Ministrers de la Ciutat, la Bandera de Reus, els macers, les autoritats, la Guàrdia Urbana de gran gala i, tancant la professó, la Banda Simfònica de Reus. Quan el reliquiari de Sant Pere iniciï la baixada del Fossar Vell, repic de les campanes amb el Toc General de Festa i avisos pirotècnics. Quan la imatge de Sant Pere arribi a la plaça del Mercadal, espectacular ballada de tots els grups festius. Quan la imatge se situï al davant de l’Ajuntament, esclatarà la darrera TRONADA de la Festa Major. A continuació, la imatge de Sant Pere es dirigirà cap a la prioral i, quan arribi a la porta, gran esclat de festa i tronada aèria. Un cop la imatge torni a l’urna de l’altar major de la prioral, es procedirà a guardar-la amb les tres claus que custodien l’alcalde, el prior i, antigament, el síndic de la Comunitat de Preveres, fins a l’any vinent. En acabar, tornada festiva a la PLAÇA DEL MERCADAL. Últimes ballades, encesa de la Víbria i el Drac i carretillada de Sant Pere a càrrec del Ball de Diables, que posarà punt final a la festa de Sant Pere d’enguany.
- Cap a la mitjanit, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, concert amb Plombiers i Fundación Tony Manero. 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: