1 de 10
patrimoni

El Gaudí Centre commemora l'aniversari del naixement del geni amb visites guiades i activitats

Dissabte 25 de juny, al llarg de tot el dia

Canalla en una dels tallers del Gaudí Centre | Reus.cat
per M.B., Reus, Catalunya | 20 de juny de 2022 a les 10:12 |
El proper dissabte 25 de juny, l’Agència de Reus de Promoció, commemora l'aniversari del naixement d’Antoni Gaudí al Gaudí Centre. Durant tot el dia hi haurà diferents activitats adreçades a tot tipus de públic per acostar i difondre la vida i obra del genial arquitecte Antoni Gaudí.

Per a aquesta edició s'amplia l'horari de la visita teatralitzada en horari nocturn a partir de do quarts de 10 de la nit en diferents sessions, i atès que ja haurà començat la Festa Major de Sant Pere, "es vol convidar als ciutadans i ciutadanes a gaudir d'aquest espai en un horari diferent de l'habitual, més festiu i lúdic", segons fonts municipals. Així mateix, durant aquest dia (de 10 del matí a 8 del vespre), tots els que es diguin Antoni o Antònia tindran l’entrada gratuïta al Gaudí Centre i, a més, se’ls obsequiarà amb un petit detall (fins a exhaurir existències) i una entrada gratuïta per visitar el Campanar de la Prioral de Sant Pere, espai inspirador de l'arquitectura de Gaudí.

Programa d’activitats- A dos quarts d'11 del matí i a dos quarts d'1 del migdia, Ho saps tot de Gaudí? És una visita conduïda per un personatge femení, ens explicarà aspectes vivencials i desconeguts de la vida de Gaudí. Un diàleg narrat en primera persona, fruit de la coneixença personal. Els elements expositius del Gaudí Centre serviran de suport i de fil conductor per transmetre al visitant sensacions o aspectes més vivencials i sensorials de la figura d’Antoni Gaudí, tot fent referència a la seva infantesa, els amics de joventut i altres aspectes de la personalitat i de la seva obra.

- A dos quarts de 6 de la tarda, Decora la teva rajola fent servir la trepa. T’animes? En aquest taller de ceràmica coneixerem la tècnica de la ceràmica en trepa a partir d’un dels motius utilitzats en diferents edificis modernistes de la ciutat d'una manera molt semblant a com ho feien els artesans a l'època. Taller per a públic familiar. Edat recomanada: de 6 a 12 anys

- A les 7 de la tarda, Escape Room: L’enigma de Takeshi Nazo. Una activitat que ens apropa els espais i continguts de manera amena tot interactuant amb el patrimoni els recursos i la informació del Gaudí Centre. Takeshi Nazo, un japonès apassionat de l'obra de Gaudí va deixar un tresor en algun indret del Gaudi Centre amb una nota que deia que qui aconseguís obrir la caixa es podria quedar el tresor.

- A dos quarts de 10 de la nit, Visita teatralitzada sobre Gaudí, amenitzada pel grup teatral La Gata Borda, que representaran diferents escenes de la vida de Gaudí que faran referència a la seva infantesa i als amics de joventut entre altres. Conduïts per un actor que endinsarà el públic en la visita al centre, es podrà descobrir l'exposició permanent i les vivències de l'arquitecte recreades especialment per aquest dia. Les visites seran cada hora fins a la 1 de la matinada, durada 45 minuts aproximadament.

Altres activitatsDes del Gaudí Centre s'ha volgut recordar també que, durant la setmana de la Festa Major, els dies 22 i 23 de juny, el Gaudí Centre oferirà la possibilitat de realitzar un taller en família, El vitrall somiat d’Antoni Gaudí, a les 11 del matí. Aquesta activitat permet aprendre a fer un vitrall modernista a partir de l’estudi de la maqueta de la Sagrada Família i de l’anàlisi de la importància de la llum. Edat recomanada: de 6 a 12 anys, amb l’acompanyament d’una persona adulta.

Totes aquestes activitats son gratuïtes i amb reserva prèvia a través de la web de Reus Turisme, a l’apartat de venda de tiquets.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: