SANT PERE 2022

Sant Pere 2022: 28 de juny, Les Completes

Consulteu quins actes fan aquest dimarts, vigília de Sant Pere.

Imatge d'arxiu del Seguici Festiu a la plaça del Mercadal | Reus Digital
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 28 de juny de 2022 a les 08:00 |
Actes previstos en el programa de Sant Pere 2022 a Reus, pel dimarts 28 de juny, dia de Completes: 


- A les 9 del matí, des del CAMPANAR, Toc de Festa, a càrrec dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia.
- A les 9, des de l’AJUNTAMENT, sortida de la cercavila dels gegants, la Mulassa, els nanos i l’Àliga per recórrer els carrers i places de la ciutat.
- A les 12 del migdia, des del CAMPANAR, Toc de Festa, que ens anuncia la vigília de la festivitat. 13.00 h, a LA PALMA, concert vermut amb la Banda de la Festa Major.
- A les 5 de la tarda, des del CAMPANAR, Toc de Festa; des de l’AJUNTAMENT, cercavila dels gegants, els nanos i l’Àliga.
- De les 6 de la tarda fins la mitjanit, a la PLAÇA DEL BALUARD, Festa Major Sense Cotxets.
- A les 6, pels CARRERS DE NUCLI ANTIC, cercavila del Lleó.
- A les 7, al CARRER D’EN VILAR, Ruta del Carrasclet.
- A les 8 del vespre, a la PLAÇA DEL MERCADAL, el Seguici Festiu de la ciutat amb el Ball de Diables, el Ball de Pere Joan Barceló, la Víbria, el Drac, el Basilisc, el Lleó, els nanos, la Mulassa, els gegants, el Carrasclet, el Ball de Sederes, el Ball de Pastorets, el Ball de Galeres, el Ball de Cavallets, el Ball de Cercolets, el Ball de Prims, el Ball de Valencians, el Ball de Bastons de l’Esbart Santa Llúcia, el Ball de Mossèn Joan de Vic, el Ball de Gitanes, el Cos de Bastoners de l’Orfeó Reusenc, els Xiquets de Reus i l’Àliga, ens oferiran els seus balls, danses i castells. 
- A un quart de 9, al CARRER D’EN VILAR, Ruta del Carrasclet. Ruta per descobrir els espais de Reus del 1714 i els personatges més importants del Reus modern.
- A un quart de 9, des de la PLAÇA DEL MERCADAL, inici de l’anada a Completes del Seguici Festiu. Simultàniament, des del CAMPANAR, Toc General de Festa.
- A tres quarts de 9, a la PORTA DE L’AJUNTAMENT, ball solemne curt de l’Àliga com a salutació a les autoritats.
- A les 9, des de la PLAÇA DEL MERCADAL, anada a Completes de la Corporació Municipal amb el convidat d’honor de la Festa Major. També hi són convidats els alcaldes i el president del Consell Comarcal del Baix Camp, precedits per la Bandera de la Ciutat, els macers i els guardadors de la Tronada, amb l’acompanyament musical de la Banda Simfònica de Reus. 
- A un quart de 10, a la PRIORAL DE SANT PERE, Solemne Ofici de Completes, l’homilia anirà a càrrec de Mn. Francisco Giménez Porcuna. Durant la celebració es podran escoltar els “Goigs de Sant Pere”, amb l’acompanyament musical de l’orgue de la prioral a càrrec de Josep Enric Peris i Vidal. Tot seguit, Toc General de Festa, tornada del seguici i tradicional pilar caminant de la colla castellera dels Xiquets de Reus, des de la prioral fins a la porta de l’Ajuntament. La festa continuarà amb les ballades dels gegants i del bestiari. Quan finalitzin les ballades, l’alcalde, des del balcó de l’Ajuntament, mostrarà un mocador blanc per indicar l’encesa de la TRONADA. A continuació, tindrà lloc un castell de focs plantat al mig de la plaça, que recupera la forma dels espectacles pirotècnics del passat, més artesanals i de proximitat, amb jardineres als fanals, rodes, focs fixos i giratoris, i altres artificis. Un cop acabada l’anada a Completes, sopar popular, ofert conjuntament pels Xiquets de Reus i el Casal Despertaferro, al carrer de Rosich i al carrer de Martí Napolità. El sopar consistirà en una fideuà. Venda de tiquets al bar 3d9 i a la Taverna Despertaferro.
- A les 11 de la nit, a la PLAÇA D’ANTON BORRELL, gran revetlla de Sant Pere amb el concert de Los Diablos, per continuar amb el ball de l’Orquestra Metropol.
- A mitjanit, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, revetlla jove amb Canya d’Or, Seguirem i la Ghetto Orchestra.
- També a mitjanit, a LA PALMA, 30a Nit de Marxa.
- A la mateixa, al PASSEIG DE MATA, revetlla Go Fabri Open Air Festival Sant Pere 2022.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: