1 de 10
OCI

Un petit indret del Priorat

L'escapada d'aquest diumenge és al municipi del Molar, a l'extrem occidental de la comarca, i al límit amb la Ribera d'Ebre

Vista aèria del Molar | Ajuntament del Molar
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 26 de juny de 2022 a les 08:00 |
Aquest diumenge de finals de juny, els de Reusdigital.cat us proposem una sortida a la població del Molar. Es tracta d'un municipi de la comarca del Priorat, situat a l'extrem occidental d'aquesta. És al límit amb la Ribera d'Ebre, i limita al nord amb el terme de la Figuera, a llevant amb el Lloar, Bellmunt i el Masroig, i al sud amb aquest mateix últim terme. Pel costat de ponent hi té el terme de Garcia, de la Ribera d'Ebre.

A uns 40 quilòmetres de ReusPer arribar-hi en cotxe, des de Reus, haureu d'invertir-hi uns 45 minuts. El recorregut, això sí, serà senzill. Tan sols caldrà que enfileu la carretera N-420 per arribar-hi després d'una quarantena de quilòmetres des de la nostra ciutat.Un cop al poble, podeu optar per fer un tomb pel nucli. Un dels elements patrimonials més destacables és l'església parroquial, dedicada a Sant Roc.
 

L'església de Sant Roc, del Molar Foto: Dipta.cat


Construïda el 1788, és d'estil neoclàssic, amb una nau única amb cor i capelles laterals. 

Cellers i restes arqueològiquesAl terme, a banda, podreu visitar diferents cellers. A prop del poble es poden contemplar les restes arqueològiques del jaciment protohistòric del Mont Calvari, datades entre el segle IX al VIII a.C. Les peces descobertes fins ara estan exposades al Museu Comarcal Salvador Vilaseca de Reus.

També als afores del terme hi teniu el Centre d'interpretació de la Mina Loussa-Linda Mariquita, si bé resta temporalment tancat, segons consta al lloc web de Turisme Priorat. Una altra opció per completar l'excursió al Molar pot ser la visita a les poblacions del voltant, tot recorrent les seves carreteres. El paisatge prioratí és sempre un bell reclam per al viatjant. 

També us pot interessar: 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: