UNIVERSITAT

Pallarès: «Volem consolidar la URV com el motor social i econòmic del Camp, l’Ebre i el Penedès»

El rector pren possessió del càrrec en un acte presidit per la consellera d'Universitats i Recerca, Gemma Geis

María José Figueras, rectora sortint, ha lliurat el bastó de comandament i la medalla de rector a Josep Pallarès | URV
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 17 de juny de 2022 a les 14:07 |
Consolidar la universitat com a motor social i econòmic del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Penedès; assegurar el millor sistema d’educació superior per al territori, i fomentar el sentiment de pertinença són els tres grans objectius que es marca Josep Pallarès, rector de la Universitat Rovira i Virgili.

Aquest migdia els ha desgranat durant l’acte de presa de possessió del càrrec al Paranimf, on María José Figueras, rectora sortint, li ha lliurat el bastó de comandament i la medalla de rector com a símbols d’autoritat de la Universitat.

La universitat com a motor del territori amb visió de paísPallarès ha exposat que no s’ha de perdre de vista el motiu fundacional de la universitat, ser tractor de l’economia i la societat del territori. Però amb una visió que transcendeixi el sud de Catalunya: “És voluntat de l’equip que encapçalo ajudar a transformar el territori, pensant en gran i col·laborant-hi amb la visió de país”.

En aquest sentit, ha demanat la complicitat dels agents econòmics, socials i polítics. No només per millorar “l’ecosistema de coneixement, un gran potencial empresarial i projectes de futur”, si no també per assolir el segon objectiu que es marca: “Assegurar el millor sistema d’educació superior al nostre territori”, d’acord amb els canvis però mantenint la raó de ser de la Universitat.

Pallarès ha reiterat el que ja va apuntar en guanyar les eleccions, que comptaria amb tota la comunitat universitària per bastir la universitat del futur i fomentar “el sentiment de pertinença a la URV”. Ha ressaltat la importància del com: “des del respecte, en quip i prioritzant el servei públic”. També, pel que fa a les accions de govern, es proposa un “control permanent”, un “seguiment periòdic amb la comunitat universitària de l’assoliment dels objectius fixats”.

La rectora sortint, María José Figueras, ha fet un balanç positiu del mandat que ara acaba, incidint en les dificultats pressupostàries i les causades per la pandèmia. No obstant això, ha afirmat que “hem sabut plantar cara i hem continuat progressant i creixent en els principals indicadors”. Per a Figueras, l’empremta que deixa junt amb l’equip que l’ha acompanyat ha estat “aconseguir més projecció internacional de la Universitat a través de l’aliança d’universitats europees Aurora, i també més reconeixement de la dona al món acadèmic”, així com “hem posat el compromís social i els objectius de desenvolupament sostenible al centre de la nostra acció per créixer amb criteris de sostenibilitat mediambiental”.

Gemma Geis: “Compartim la visió i el full de ruta”L’acte de presa de possessió del càrrec de rector ha estat presidit per la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, que ha agraït a maría José Figueras i a tot l’equip sortint, en nom del govern català, “la vocació de servei públic i compromís amb la universitat en uns anys que han estat difícils”.

En referència al nou mandat, Geis ha assegurat que “compartim la visió i el full de ruta, que és el Pacte Nacional per la Societat del Coneixement” i ha relatat que la recuperació de la conselleria de Recerca i Universitats (anteriorment era una secretaria del govern) “ens la vam agafar com una oportunitat per fer el país que volem, vertebrat a través del coneixement i la innovació”. “Els encerts de la URV seran els encerts del nostre país”, ha conclòs. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: