1 de 10
SALUT

Gemma Espigares, ratificada com a gerent del CMQ Reus

Després del concurs públic convocat el passat mes de febrer

Imatge d'arxiu de part de les instal·lacions del CMQ Reus a l'antic Hospital | Reus.cat
per Joel Medina, Reus, Catalunya | 17 de juny de 2022 a les 11:35 |
Tot just fa un any que es va nomenar Gemma Espigares (qui va ser diputada d’ERC al Parlament entre 2018 i 2020), com a gerent del centre CMQ Reus. Un nomenament que va tenir lloc amb caràcter d’urgència, i en funcions, per un termini de sis mesos. A finals del mes de desembre es va prorrogar el seu contracte per sis mesos més, mitjançant el consell d’administració de la societat. La societat va tancar l'exercici de 2021 amb un dèficit de 2 milions d'euros. 

El passat febrer es va obrir la convocatòria de concurs públic de la plaça, que ha guanyat Espigares. En el ple d’aquest divendres, el govern municipal l'ha ratificada tot i l’oposició de PSC, CUP i Cs. El regidor no adscrit, Raúl Meléndez, ha optat per l’abstenció. El contracte de gerència del CMQ Reus contempla un salari anual de 80.000 euros bruts fixos, a banda de 5.000 euros bruts anuals més, en variables. Fonts municipals han exposat a aquest mitjà que es tracta d'un contracte de lliure designació. 

PSC, CUP i Cs en contra, i Meléndez s'abstéEl cap de l’oposició i portaveu del PSC, Andreu Martín, ha manifestat la seva "sorpresa" davant de la continuïtat d’Espigares a la gerència del CMQ: “Sorprèn que un càrrec com aquest, sabent de la difícil situació en què es troba l’empresa, l’assumeixi una persona sense cap experiència prèvia en l’àmbit que havia de desenvolupar; genera dubtes i desconfiança”, ha apuntat.

En la mateixa línia, la portaveu de Cs, Débora García, ha argumentat que el seu vot en contra ha estat a causa de “la forma en què s’ha preparat l’elecció”. La liberal ha explicat que no dubta de les seves capacitats, “però enterboleix l’elecció el fet que la plaça es va treure a concurs quan ella ja tenia experiència, mentre la resta de candidats o candidates no havien tingut aquesta oportunitat”.

Al seu torn, el regidor cupaire Edgar Fernàndez ha manifestat que el seu grup es mostra "contrari" a qualsevol gerència: “No compartim el model gerencial d’aquest Ajuntament, per això sempre votarem en contra”. El regidor de Salut, Òscar Subirats, ha donat resposta a les crítiques de l’oposició, i ha argumentat que “el procés de convocatòria de la gerència s’ha dut a terme en lliure concurrència i publicitat”.

Espigares és infermera i investigadora, i ha estat distingida amb diversos reconeixements en el camp de la recerca. També desenvolupa tasques de docent.

Pla de viabilitat aprovat al maigAl ple del passat mes de maig, el govern va tirar endavant un pla de reequilibri financer del CMQ, un cop es van tancar els comptes de l'any passat amb un dèficit de 2 milions d'euros. 

El document en qüestió proposa un conjunt de mesures "per reduir despeses i augmentar ingressos" sense posar en risc la viabilitat del CMQ Reus ni que suposi una "reducció del talent" dels seus professionals, segons va argumentar Subirats al debat. Aquest va indicar finalment que les mesures previstes "no inclouen l'acomiadament de personal indefinit".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: