POLÍTICA

S'aprova provisionalment el Pla especial urbanístic per a l’ordenació dels usos i de l’edificabilitat dels Ploms

Tots els grups municipals hi voten a favor

per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 17 de juny de 2022 a les 10:08 |
Imatge d'un espai del CN Reus Ploms objecte del pla aprovat de manera provisional | Google Maps
El ple de Reus ha validat provisionalment, aquest divendres al matí, el Pla especial urbanístic per a l’ordenació dels usos i de l’edificabilitat del Club Natació Reus Ploms, presentat per la pròpia entitat esportiva. Tots els grups municipals hi han votat a favor

Cinc àreesLa regidora d'Urbanisme, Marina Berasategui, ha exposat les línies principals del pla. Aquestes s'han recollit en una memòria que recull els objectius a assolir per "assegurar la subsistència" de l'entitat albinegra, així com l'ampliació dels llocs de treball que "el club genera al voltant de la seva activitat i, alhora, garantir la pervivència d’una institució molt rellevant a nivell esportiu, social i cultural de la ciutat”.

El pla es fixa, com a altres objectius, ordenar urbanísticament i concretar els usos i la titularitat dels equipaments que defineix el Pla genera d'ordenació urbana (PGOU) "per a la necessària modernització" de les instal·lacions esportives actuals.

La regidora ha exposat que tot plegat s'articula a partir de la definició de cinc àrees,  corresponents a àmbits d’ús diferenciats. Els usos són poliesportiu, per a serveis centrals, una pista d'atletisme, i dos sectors d'allotjament comunitari. Quant a l'ús poliesportiu, correspon a l'espai situat a l’extrem nord de l’àmbit i al seu aparcament (entre la pista d’atletisme, la línia del ferrocarril i el carrer de Maria Cortina i Pascual, amb una superfície de 9.810m2). Pel que fa als serveis centrals, formen part d'una àrea trapezoidal compacta situada a l’avinguda de Marià Fortuny on trobem, actualment, l’edifici de serveis, la piscina coberta principal, la piscina descoberta 1 i una pista d’esports. Aquesta àrea té una superfície de 6.906m2.

Sobre la pista d'atletisme, en aquesta s'hi troba l'esmentat equipament i la piscina coberta, i té una superfície de 16.245m2. En el cas de l'allotjament comunitari 1, té una superfície de 2.802m2; la segona, de 3.134m2.

Suport de l'oposicióEl regidor no adscrit, Raúl Meléndez, i Cs han argumentat el seu vot a favor, tal com ha fet el regidor de la CUP, Edgar Fernàndez. Aquest, amb tot, ha alertat que "fer un residència en unes instal·lacions esportives no té sentit" i ha demanat un "debat" sobre les estratègies que en clau de ciutat s'haurien de seguir. Al PSC, Andreu Martín ha subratllat que la mesura aprovada pels grups ha de servir "per contribuir a la viabilitat" dels Ploms. 

Després de l'aprovació, el batlle, Carles Pellicer, ha agraït "la feina feta per la junta dels Ploms tots aquests mesos" en l'elaboració del projecte. 

Va ser el març de 2021 quan Reusdigital.cat va avançar que la junta dels Ploms, liderada per Isidre Guinjoan, treballava en una proposta de viabilitat de l'entitat a través de la venda o cessió de part dels seus terrenys. Aquest ja va assenyalar llavors que en tractar-se d'un projecte "complex", caldria que aquest passés per diversos tràmits en diferents instàncies. Els socis hi van donar suport. 


En acabat, també s'ha aprovat provisionalment la modificació puntual del Pla parcial urbanístic del sector H.12 Mas Sunyer, que afecta l’àmbit delimitat al carrer de Salvador Torrell Eulàlia, el de Josep Pin i Soler, el d’Andreu Nin i Pérez i una part del de Rosa Sensat (parcel·la IAG). D'aquesta manera, s'ha validat er l'ampliació de l'ús de l'actual zona de Centre direccional i de serveis amb l’ús de desenvolupament industrial.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: