POLÍTICA

La CUP denuncia a Antifrau la venda d'entrades dels Jocs Mediterranis de Tarragona per presumptes irregularitats

Els cupaires afirmen que l'esdeveniment esportiu va ser una "instrumentalització dels interessos espanyolistes"

per Redacció, Tarragona | 16 de juny de 2022 a les 23:13 |
Membres de la CUP de Tarragona subjectant cartells per denunciar les presumptes irregularitats en la venda d'entrades dels Jocs Mediterranis. | CUP
La CUP de Tarragona ha denunciat a l'Oficina d'Antifrau de Catalunya presumptes irregularitats en la venda d'entrades dels Jocs Mediterranis, celebrats l'any 2018. Les cupaires han explicat aquest dijous que la denúncia es basa en dos punts. Per una banda, el fet que Societat Civil Catalana va poder comprar entrades quan no es complien els requisits; i de l'altra, que les invitacions per assistir als actes i proves esportives van representar el "triple" respecte a les localitats venudes.

"Presumiblement, per tenir un ambient favorable a la presència del rei Felip VI en un acte pagat amb diners públics", ha dit la militant Gemma Vendrell. També han lamentat que l'esdeveniment va ser una "instrumentalització dels interessos espanyolistes".

Segons Vendrell, Societat Civil Catalana va tenir accés al sistema de venda d'entrades quan encara es trobava en el període de venda anticipada. En aquells moments, assegura, la venda de localitats estava reservada exclusivament a comitès olímpics nacionals o patrocinadors. La cupaire també ha assenyalat que la denúncia es basa en el fet que les invitacions van ser el "triple" de les entrades venudes. En concret, es van regalar 60.950 localitats i se'n van vendre 28.940, sense tenir constància a qui es donaven, indiquen des de la CUP.

Els anticapitalistes han denunciat l'exalcalde Josep Fèlix Ballesteros, Javier Vilamayor, Víctor Sánchez i Salvador Caamaño, com possibles responsables del "frau", i a l'Ajuntament de Tarragona i Societat Civil Catalana, entre altres entitats i institucions. "Els Jocs Mediterranis van representar un malbaratament de recursos públics, la instrumentalització de l'esdeveniment en favor dels interessos espanyolistes, la militarització de la ciutat i un desgavell organitzatiu, juntament amb l'absència total d'assumpció de responsabilitats o autocrítica", han manifestat.

Finalment, la CUP ha organitzat una xerrada el pròxim dilluns per aprofundir sobre els Jocs Mediterranis. Hi participarà Rafa Marrasé, periodista de Porta Enrere, que va destapar el cas, i la diputada Laia Estrada.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: