POLÍTICA

La CUP de Reus demana que l’Ajuntaments’impliqui «activament» en la lluita contra el racisme

La formació anticapitalista presenta una moció al plenari per ajudar a facilitar la regularització de mig milió de persones

per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 16 de juny de 2022 a les 16:58 |
Edgar Fernàndez, regidor de la CUP | Cedida
La CUP de Reus i Reus Refugi presenten aquest divendres una moció al plenari perquè l’Ajuntament sigui "part activa" en diferents iniciatives antiracistes. La moció demana que el consistori faciliti, mitjançant comunicació pública i punts físics, la recollida de signatures promoguda per la Iniciativa Legal Popular que busca regualitzar mig milió de persones arreu de l’estat.

Així mateix, el text també proposa de "realitzar una campanya contra els rumors racistes conjuntament amb entitats locals", com també organitzar xerrades, jornades i material a distribuir per oferir dades que contradiguin el discurs racista.

Finalment, ambdues organitzacions demanen que l’Ajuntament de Reus "es personi com acusació particular davant possibles atacs a persones o espais públics i privats en cas que la persona agredida així ho demani". “S'estan normalitzant debats molt perillosos al ple de Reus, i això és pista d'aterratge per a l'extrema dreta”, ha criticat durament el regidor de la CUP, Edgar Fernández.

En aquest sentit, ha evidenciat que "s’estan seguint patrons internacionals que duen a l’arribada del feixisme". Fernández ha denunciat que Reus també hi ha conflictes i ha posat com a exemples "la problemàtica amb la gestió del padró per a persones nouvingudes o la normalització del discurs feixista, homòfob i racista al carrer". El regidor de la CUP ha conclòs que fer-hi front és una "responsabilitat col·lectiva on cadascú ha d’entomar i assumir el que li toca fer".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: