FIRES I MOSTRES

La 22a Nit de Bruixes d'Altafulla comptarà amb un mercat esotèric amb 70 parades i diferents activitats

La Vila Closa es convertirà els dies 24 i 25 de juny en un escenari singular i autèntic per reivindicar la bruixa com a dona sàvia per a propòsits saludables

Imatge de la presentació de la fira aquest dijous a Altafulla. | Ajuntament d'Altafulla.
per Redacció, Tarragona | 16 de juny de 2022 a les 13:40 |
Les bruixes i els bruixots centraran el protagonisme a Altafulla el cap de setmana de Sant Joan, 24 i 25 de juny, en el marc de la 22a edició de la Nit de Bruixes on, com ha remarcat aquest matí el coordinador de la mostra, Diego Spano, es posarà en valor la figura de la bruixa entesa com a “dona sàvia” amb uns coneixements amplis sobre plantes, els seus usos medicinals i els seus principis actius, i amb la capacitat d'utilitzar aquests sabers per aconseguir un propòsit saludable.

Per fer-ho, l’organització, que recau en la regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçala l’edil Jaume Sànchez, ha elaborat  un ampli programa carregat d'espectacles, conferències i rituals tots ells vinculats al món esotèric i místic a l’entorn de la Vila Closa, un escenari que el regidor de Turisme ha destacat com a atractiu turístic al mateix temps que ha convidat a tothom a “gaudir-lo tot passejant pels seus carrers ambientats en la Nit de Bruixes”. La fira comptarà amb un mercat esotèric format per una setantena de paradistes que es repartiran per la plaça del Pou, la plaça de l’Església i el carrer Camí de Sant Antoni

A la zona verda de davant del Castell s’hi habilitaran les parades d’alimentació i restauració, i a l’Era de l’Hospital, propera a l’Ajuntament, serà l’escenari que acollirà les xerrades, els rituals i les actuacions musicals. El Museu Etnogràfic acollirà l’exposició fotogràfica L’embruix del paisatge.

La 22a Nit de Bruixes d’Altafulla comptarà amb noms de reconegut prestigi en aquest àmbit com Sebastià d’Arbó, periodista i psicòleg especialitzat en antropologia fantàstica, o Imma del Destí, la bruixa dels Pirineus. De fet, serà ella l’encarregada d’inaugurar la mostra el divendres 24, a un quart de set de la tarda, amb el Ritual d’inici de la fira. Des de l’organització s’estima que més de 8.000 persones visitin la mostra en les dues jornades que s’allarga la fira. L’horari serà de sis de la tarda a mitjanit.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: