LITERATURA

Contes sobre metges i pacients

El doctor i escriptor reusenc Eduard Prats publica a Cossetània "La gerra esquerdada"

Prats, en una imatge promocional | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 20 de juny de 2022 a les 16:30 |
L’escriptor i metge Eduard Prats presenta publica un nou llibre, un recull de contes, La gerra esquerdada. "L’atreviment, l’honestedat, la il·luminació, la confiança, la insensibilitat, l’ambició, la rutina i els recels són la matèria primera" d’aquestes històries curtes, segons s'ha fet constar des de Cossetània, i giren al voltant de la pràctica mèdica i dels pacients que cerquen la curació. La setmana passada va presentar el seu treball al Centre de Lectura de Reus. 

La gerra esquerdada és un recull de breus relats escrits per un metge afeccionat a l’anàlisi narrativa dels fets clínics. A partir de fets viscuts o imaginats, les històries s’ubiquen en un ampli ventall temporal. Ara-Take ocorre en la prehistòria, posem per cas; i L’endoscopi vivent, del tot inconcebible, se situa en la segona meitat del s. XXI. Vuit dels contes són actuals, "alguns lògics i possibles", s'assenyala des de l'editorial. Altres, sens dubte, "són inversemblants". Fins i tot n'hi ha un, Sant Pere l’Isolat, que va ser escrit durant l’any Ramon Llull, estrafent una faula del Llibre de les bèsties.

Un home interessat en la història de la medicinaPrats (Barcelona, 1942) és metge especialista en l’aparell digestiu, expert en bioètica i en seguretat clínica. Des de 1974 fins a la jubilació, va treballar a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus. Durant 24 anys va ser professor associat de Medicina a la Universitat Rovira i Virgili.

Interessat en la història de la medicina, l’ètica mèdica i la relació metge entre pacient, el 2014 va publicar el llibre Medicina, metges i malalts, en companyia de Pere. També ha publicat obres de ficció: Incert camí (Quorum Llibres, 2016), El llegat del doctor Elies Can (Cossetània, 2018) i La màquina de la vida (Cossetània, 2020).

Va rebre el premi de Narrativa Breu 2016 del Consell General de Metges de Catalunya amb el text ARA-TAKE, el precursor.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: