1 de 10
SECTOR PETROQUÍMIC

Repsol construirà una planta per a la fabricació de cables d'alta i molt alta tensió

Amb una inversió de més de 35 milions, al Morell, amb la previsió de tenir-la en funcionament el 2024

Imatge d'arxiu del complex de Repsol | Repsol
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 14 de juny de 2022 a les 17:02 |
Repsol construirà una nova planta per a la fabricació de polietilè reticulable (XLPE) al complex industrial de Tarragona, ubicat al Morell (Tarragonès). La companyia invertirà més de 35 milions d'euros en la construcció d'unes instal·lacions que tindran una capacitat de 27.000 tones anuals i que es posaran en marxa a mitjans de l'any 2024.

El polietilè reticulable és un polímer usat en l'aïllament de cables, situat entre el conductor i les capes protectores exteriors, que s'utilitza per a la fabricació de cables d'alta i molt alta tensió. La multinacional assegura que subministrarà aquest producte "d'última generació" a qualsevol part del món per garantir "els més alts estàndards internacionals als cables produïts".

En un comunicat, Repsol ha explicat que l'augment de les fonts d'energies renovables implicarà un increment de la demanda de cables per al transport d'energia. Segons detalla la companyia, actualment, per transportar aquesta energia s'utilitza el transport aeri, però en molts casos, diu, és preferible enterrar aquests cables per evitar-ne l'impacte visual i que aquests estiguin aïllats. I és que un dels aïllants que es requereixen és el polietilè reticulable (XLPE), que es fabricarà a la nova planta.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: