SUCCESSOS

El Síndic de Greuges investiga d'ofici les causes de l'accident ferroviari a Vila-seca

La sindicatura requereix informació a les administracions per conèixer les actuacions fetes

per Nació Tarragona, Tarragona | 14 de juny de 2022 a les 16:45 |
Els passatgers del tren accidentat a Vila-seca sortint de la zona de l'estació | ACN
El Síndic de Greuges de Catalunya ha obert una investigació en relació amb l'accident ferroviari d'aquest diumenge entre una locomotora de mercaderies i un tren de passatgers de la línia R16 a Vila-seca. Els combois van xocar i van provocar una trentena de ferits de diversa consideració.

La sindicatura ha requerit informació a diverses administracions, com ara el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori o el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per conèixer les actuacions fetes fins al moment, per garantir els drets dels usuaris afectats. El Síndic també vol saber com es gestionarà el dia a dia en aquesta línia i, en concret, si l'accident ha afectat la infraestructura.

A banda, el Síndic recorda que també va obrir actuacions d'ofici arran dels accidents ocorreguts a la xarxa de Rodalies de Catalunya a Vacarisses (2018), Castellgalí (2019) i Sant Boi de Llobregat (2022), i manifesta que ha rebut nombroses queixes al llarg dels anys.

La institució estudiarà detingudament totes les queixes que li facin arribar els viatgers afectats i treballarà per garantir els drets d'aquestes persones, tant en el marc de l'actuació d'ofici que s'ha obert com de les queixes que rebi en relació amb aquest cas.


 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: