PORT TARRAGONA

Comencen les obres de millora del ferm del pont mòbil del Port Tarragona

El pressupost frega els 175.000 i els treballs s'han d'allargar tres mesos

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 14 de juny de 2022 a les 12:37 |
Els treballs tenen una durada prevista d'un trimestre | Cedida
El Port Tarragona ha començat les obres de millora al tauler superior metàl·lic del pont mòbil. Es tracta de la part on s’hi assenta l’última capa d’asfalt que va quedar malmesa pel pas del temps i el gran volum de trànsit que viu diàriament. Les obres compten amb un pressupost de 174.823 euros i tenen una durada estimada de tres mesos.

Els operaris treballaran durant els caps de setmana, de divendres a la tarda fins el diumenge al vespre, per tal de minimitzar al màxim l’afectació a l’activitat normal del port. Durant aquesta franja operativa de reparació es dona pas alternatiu per un carril per d’aquesta manera no tancar el trànsit a una de les infraestructures més utilitzades al port.

El passat divendres, tal i com estava planejat pel departament d‘infraestructures i conservació al Port de Tarragona, es van iniciar les tasques de demolició i fresat del paviment existent d'una franja. El dissabte es va realitzar la reparació de les fissures, mentre que diumenge es va realitzar l’aplicació de la imprimació del nou paviment.

Dins de la política de "millora constant i de manteniment" dels seus espais, el Port treballa per "augmentar la durabilitat de les infraestructures" que formen part de tot el recinte portuari. En una recentment inspecció en profunditat de l'estat de les soldadures i elements estructurals metàl·lics del pont mòbil "es van detectar una sèrie de desgastats en la part més superficial del tauler metàl·lic de cada fulla", s'ha explicat aquest dimarts.

En el cas del pont mòbil es retiraran quatre franges d'1,20 metres d'amplada i 91 metres de longitud (dues franges per carril de circulació) deteriorades pels més de 2.200 vehicles diaris que circulen pel pont mòbil, dels quals prop de 460 són vehicles pesats, amb puntes diàries de fins a 1000 vehicles pesats. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: