1 de 10
ANY FERRATER

L’Any Ferrater, escenari de la comèdia romàntica «Teoria dels cossos»

L'actriu Ivana Miño hi interpreta una professora de l'Institut Gabriel Ferrater de Reus

Una imatge promocional de la pel·lícula | Cedida a l'ACN
per M.B., Reus, Catalunya | 22 de juny de 2022 a les 17:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de juny de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La celebració de l’Any Ferrater és l’escenari de la comèdia romàntica Teoria dels cossos, una pel·lícula protagonitzada per Ivana Miño i Miquel Sitjar. El rodatge de va arrencar l’1 de juny i és el debut a la gran pantalla del director i guionista JR Armadàs Monclús. El film narra com dues persones van coincidint en actes relacionats amb l’Any Ferrater i poc a poc veuen com, a partir de les lletres, neix una atracció que va més enllà de la literatura.

Miño, professora de l'Institut Gabriel Ferrater de ReusSitjar interpreta el cap de la Biblioteca Gabriel Ferrater de Sant Cugat i Ivana Miño la professora de literatura catalana a l’Institut Gabriel Ferrater de Reus. Les localitats on va néixer i es va morir el poeta i lingüista jugaran un paper central en una història que també portarà els personatges a altres indrets de la geografia catalana.

Aquesta producció d’Impulsafilm compta amb la participació dels ajuntaments de Reus i Sant Cugat que són els principals escenaris de la trama. Completen el càsting les actrius Sònia Masuda i Mercè Rovira, interpretant companyes de feina de la protagonista, i Juli Fàbregas, que es posa a la pell del millor amic del bibliotecari. El film també compta amb col·laboracions especials dels actors Joan Frank Charansonnet, Gisela Figueras i Ricard Balada. A més, la periodista Maria Xinxó i l’actor Francesc Orella també tenen un paper interpretant-se a ells mateixos en dos moments del llargmetratge.

Teoria dels cossos serà la primera experiència al cinema per als joves actors Laura Gaja, Lara Fusalba, Marc Hernández, Mariel Doña Fernández i Pau Rosell, que encarnen els alumnes d'Ivana Miño a la ficció. El guió s’ha escrit a quatre mans entre Armadàs i el també director i guionista Santi Lapeira.

Rodatge per Sant PereEl rodatge s’allargarà durant tot el mes de juny i també portarà als intèrprets a l’Alt i Baix Penedès (Subirats i El Vendrell), el Tarragonès (Roda de Berà i Salou), Osona (Vic) i una seqüència al Monestir de Santes Creus. A la nostra ciutat, segons s'ha exposat aquesta tarda de dimecres en roda de premsa, ja s'ha rodat a l'institut Gabriel Ferrater, al parc de Sant Jordi, a la plaça del Castell i, el pròxim dia 29 de juny, Sant Pere, es captaran diverses imatges aprofitant la Festa Major.
 

El rodatge del film s'ha presentat a Reus Foto: Reus.cat


Gran part de l’equip artístic i tècnic de la pel·lícula ja té experiència treballant junts al voltant de la poesia de Gabriel Ferrater ja que l’estiu del 2021 van rodar pel Festival Nacional de poesia el curt La dona i els dies, basat en dos textos del poeta.

Armadàs ha destacat que el rodatge d’una pel·lícula és per a ell a la vegada un repte i un privilegi: “Tenir l’oportunitat de crear una història al cinema és un somni fet realitat. Estem gaudint moltíssim i ens sentim molt afortunats de poder rodar en localitzacions meravelloses que aportaran un valora extra a la producció”, diu.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: