1 de 10
ENTITATS

L'Associació de veïns la Mineta porta a la fiscalia la concessió d'una llicència d'activitat industrial

L'entitat creu que hi ha "irregularitats" en l'autorització a una empresa a la qual s'havia "certificat prèviament que aquest ús no era autoritzable"

Una imatge d'arxiu del carrer de Cervantes, de Reus | Google Maps
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 13 de juny de 2022 a les 17:35 |
L'Associació de Veïns la Mineta de Reus ha presentat un escrit a fiscalia en relació a un seguit d'actuacions relacionades amb la concessió d'una llicència d'activitat industrial "irregular" a l'empresa APSA Global Express.

L'associació ha recordat, aquesta tarda de dilluns, que mesos enrere ja va fer públiques les "irregularitats" en la concessió d'una llicència per a activitat industrial de transports al carrer de Cervantes, "en una nau tancada de fa anys, en una zona qualificada de cases en renglera, malgrat que a l'empresa sol·licitant se li havia certificat prèviament que aquest ús no era autoritzable".

L'escrit dels veïns assenyala que "posteriorment, s'ha seguit afavorint de manera especial i irregular a l'empresa", perquè s'ha posat "al davant una zona de càrrega i descàrrega que va demanar sense cap justificació i malgrat que ja n'hi havia una a 17 metres a la mateixa vorera". "També a petició no justificada" de l'empresa, sempre segons la versió de l'entitat veïnal, "se'ls va ampliar el gual, han fet les obres que han volgut sense llicencia i, també sense llicència, han instal·lat grans rètols anunciadors de la franquícia de transports que exploten".

Fonts de l'associació la Minesta han volgut destacat el que al seu parer és un "canvi radical" en l'actitud de l'Ajuntament de Reus, que "va començar certificant que no era autoritzable l'ús, i acaba fent ús de l'espai públic per afavorir-los descaradament", quelcom que al comunicat es vincula a partir de la presa de possessió del regidor d'Empresa, Carles Prats, l'estiu de 2019.

L'escrit exposa que la "influència" del regidor arriba a l'extrem que a "la Guàrdia Urbana no pugui obligar a l'empresa a treure un petit vehicle comercial blanc, que tenen aparcat de manera permanent al costat del gual, per tal que els seus camions puguin entrar i sortir de la nau il·legal".

En tenir "prou documentats" els fets, l'associació ha decidit posar-los en coneixement de la Fiscalia, "per si poden ser constitutius de delicte". Fonts municipals consultades per Reusdigital.cat han apuntat que la llicència d'activitat es va concedir "d'acord als informes municipals", i que el seguiment de l'activitat "no fa pensar que en cap cas s'hagin incomplert els requisits de la llicència". 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: