1 de 10
TRANSPORT

Trens Dignes lamenta l'accident entre dos trens a Vila-seca

La plataforma recorda que el nus de Vila-seca és "un coll d'ampolla" i que cal construir una estació a l'enclavament

Imatge d'arxiu d'un acte reivindicatiu de la plataforma Trens Dignes Ebre | Arxiu
per Aguaita.cat, Terres de l'Ebre | 13 de juny de 2022 a les 13:05 |
La plataforma Trens Dignes lamenta l'accident que, segons les informacions de les quals es disposa, s'ha produït per un error mecànic de la locomotora de mercaderies perquè quan un tren se salta un semàfor en roig, el sistema de frens s'activa automàticament. "No podem valorar res si hi ha hagut un accident, saber en quines condicions, què ha passat i esperar a saber això", ha dit un dels portaveus de l'entitat, Josep Casadó. Independent, la plataforma recorda que una de les seves reivindicacions és que al nus de Vila-seca s'hi fes una estació, a més pròxima a l'aeroport de Reus, ja que per aquest nus hi passen tots els trens de viatgers i mercaderies de l'R-15, "que són un munt", i l'R-16.

Casadó ha assegurat que l'error mecànic pren força i que el tren de viatgers anava en sentit contrari de forma correcta perquè és un tram de via única per on passen tots els trens de les línies de Rodalies R15 i R16. "El problema, entre cometes, de l'R15", ha recordat Casadó, és que hi passen "un munt" de trens de mercaderies, "un problema, per una banda" però el motiu també pel qual es manté la línia, "si no, ja se l'haurien carregat". Mentre que l'R-15 té moltes mancances i falta de manteniment i inversions, a l'R-16 hi ha doble via, a excepció "d'aquest coll de botella", i "hauria de funcionar bé", com han apuntat des de l'entitat.

Una estació de Vila-seca, "com les de Lleida o Girona", també evitaria que la línia R-15, que va de Barcelona a Riba-roja d'Ebre (Ribera d'Ebre) i l'Aragó, quedi aïllada quan s'implante l'ample de via europeu al corredor del Mediterrani, perquè continuarà sent d'ample ibèric i caldrà fer transbords de trens a Tarragona per viatjar per l'R16.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: