SOSTENIBILITAT

Aigües de Reus adjudica la compra de vuit vehicles elèctrics

L'empresa demana una subvenció a una línia europea "per al foment de la mobilitat eficient i sostenible"

per E.R., Reus, Catalunya | 13 de juny de 2022 a les 10:57 |
Imatge dels vehicles de la companyia | Reus.cat
Aigües de Reus acaba d’adjudicar la compra de vuit vehicles elèctrics i els corresponents sistemes de recàrrega. Una inversió que "dona continuïtat a la renovació progressiva de la flota mòbil iniciada els darrers anys" i que "cal emmarcar en les polítiques ambientals que, al llarg d’aquest 2022, representaran per a l’empresa un nou salt endavant pel que fa a la consolidació de la transició energètica i una gestió més eficient del cicle integral de l’aigua", segonss s'ha assenyalat des de l'empresa municipal. Aigües de Reus ja va incorporar set vehicles elèctrics al llarg de 2021, en una operació de compra que va comptar amb una subvenció de 21.700 euros a càrrec del Pla Move.

El que ara s’adjudica és un altre paquet de vuit vehicles (cinc furgonetes, un turisme i dos turismes lleugers). Una compra per a la qual també s’ha sol·licitat un nou ajut al Pla Move II, una línia europea "per al foment de la mobilitat eficient i sostenible", tal com s'ha precisat des d'Aigües de Reus. La renovació de la flota de vehicles d’Aigües de Reus "s’està fent de manera progressiva, amb l’objectiu que, a final d’any, l’empresa ja hagi electrificat un 70% de tots els vehicles que tenen una alternativa elèctrica al mercat".

Els nous vehicles es destinen de manera continuada a la prestació del servei integral d’aigua de la ciutat, a disposició de la reparació d’avaries i guàrdies durant les 24 hores del dia. D’altres, que son turismes o turismes lleugers, s’utilitzen per a la gestió de comptadors, l’atenció ciutadana, inspeccions i altres contingències. Pel que fa als punts de recàrrega, se n’han habilitat en tres emplaçaments diferents: en el magatzem que l’empresa té al polígon Agro-reus, a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) i a l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP).

En el cas de de l’EDAR, els cotxes utilitzen per a la seva recàrrega l’energia elèctrica que genera la pròpia depuradora, "en seguiment dels principis més bàsics de l’economia circular". Aquesta recàrrega és possible gràcies a l’energia que resulta de l’aprofitament del biogàs que s’obté dels residus orgànics que, mitjançant el procés de depuració, s’han aconseguit aïllar de l’aigua bruta que arriba a l’estació depuradora a través de la xarxa de clavegueram. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: