1 de 10
FUTBOL TERRITORIAL

El futur es diu Reus FC Reddis

L'assemblea de socis revela l'opció més votada d'entre les proposades en el marc de la "refundació" de la centenària entitat esportiva

Una imatge de l'assemblea d'aquest vespre de divendres | Jordi Garcia Arnau
per Jordi Garcia Arnau/ Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 10 de juny de 2022 a les 21:05 |
Reus FC Reddis. Aquest és el nou nom que d'ara en endavant tindrà l'equip de la capital del Baix Camp, fruit d'uns dels punts de l'acord entre el club centenari, la Fundació futbol base Reus (FBBR) i la plataforma d'aficionats Sempre Reus 1909. Els socis del CF Reddis s'han expressat a les urnes durant els dos partits de la temporada, a l'estadi, tot escollint una opció entre les diverses presentades. 

Balanç de la campanya i planificació de la vinentL'escut en qüestió se serveix de la silueta del del desaparegut CF Reus Deportiu, i hi presenta els colors roig-i-negre. Amb tot, també hi figuren el blanc-i-blau del CF Reddis. L'assemblea ha servit per valorar la temporada 2021/ 2022 i, de passada, avançar els objectius de la vinent. En aquest sentit, s'ha apuntat que s'espera poder incrementar el pressupost per confeccionar una plantilla competitiva. De fet, s'ha manifestat que la finalitat és quedar entre els primers classificats, quelcom que donaria accés directe a Tercera federació (si l'equip quedés primer) o la disputa de l'anomenada Superlliga catalana, una categoria que s'ha d'implantar per a la campanya 2023/ 2024. Marc Carrasco seguirà sent el tècnic del primer equip.

Sobre l'escut i el nom del club en aquesta nova etapa, a l'assemblea s'ha apuntat que l'opció guanyadora ha rebut 27 suports, pels 26 de la segona més votada. Segons les dades aportades a la xarxa, un 51% dels socis hi han volgut dir la seva, i el 31,03% d'aquests s'ha decantat per l'escut i la denominació que pot veure's a la imatge inferior. En segon lloc, destacat, i a molt poca distància ha quedat l'opció CF Reus Reddis. 

Finalment, i sobre el centenari del CF Reddis, una de les celebracions seria la disputa d'un partit contra el RCD Espanyol. En tot cas, s'hi està treballant. 
 

Imatge del nou escut Foto: CF Reddis


El canvi de nom i d'escut de club respon a un dels punts de l'acord que l'entitat centenària va segellar amb la Fundació futbol base Reus i la plataforma Sempre Reus 1909, supervisat aquest pel consistori. Entre altres qüestions, el pacte es va concebre per evitar la fugida dels juvenils de la fundació, de manera que el Reddis esdevingués una sortida natural per als futbolistes del planter roig-i-negre. L'objectiu final, segons es va apuntar, era el d'assolir la Tercera federació en el termini de cinc anys. 

La "refundació"Amb tot, el punt de l'acord més comentat ha estat el de la "refundació" del CF Reddis, a través del procés que s'ha tancat aquest vespre de divendres. En el seu moment, farà un any, un grup de socis i simpatitzants es va arribar a constituir en Reddis viu. Almenys en part, la seva quarantena de components s'oposaven al conveni entre el club i la Fundació futbol base Reus. No obstant això, i reunida en assemblea el juliol de l'any passat, la massa social de l'entitat presidida per Xavier Roig va beneir el pacte a tres bandes. Aquest, per cert, és revisable anualment i té una vigència d'un lustre. 

En clau esportiva, la primera campanya del Reddis amb l'acord en marxa ha estat un èxit. L'equip de Marc Carrasco ha aconseguit l'ascens a Primera catalana tot completant un campionat de lliga gairebé perfecte. Al seu torn, els socis del club han pogut votar entre les propostes de nom i d'escut que s'han posat a la taula al llarg dels dos últims partits disputats a l'estadi. En endavant, segons el que es va establir la tardor de 2021, restarà pendent de dur-se a terme la presentació pública d'aquesta nova etapa del que el batlle, Carles Pellicer, va anomenar "el nou projecte de ciutat" per al futbol reusenc. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: