1 de 10
ENTITATS

El servei que fins ara prestava la Fundació Bara va a la Fundació Pere Tarrés

L'Ajuntament va convocar temps enrere un concurs per a l'atenció d'infants i joves vulnerables

Canalla atesa per la Fundació Bara, a la seu del nucli antic, jugant al futbolí | Fundació Mossèn Frederic Bara i Cortiella/ Facebook
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 10 de juny de 2022 a les 18:32 |
Aquest article es va publicar originalment el 10 de juny de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El concurs obert per l'Ajuntament de Reus per al servei d'atenció a infants i joves vulnerables, del qual fins ara se n'ha encarregat la Fundació Frederic Bara, anirà a parar a mans de la Fundació Pere Tarrés, segons ha avançat Canal Reus TV aquesta tarda de divendres. Cal apuntar que la primera entitat ja va assenyalar, setmanes enrere, que tenia "poques esperances" de poder guanyar la licitació. 

El mitjà televisiu ha apuntat igualment que el concurs contempla una dotació econòmica per atendre una vintena de joves. En aquest sentit, des de la Fundació Bara es va apuntar en el seu moment que els adolescents als quals presta servei actualment són més d'un centenar (125, segons la directora Mertxe Martínez, i 144 si es compten altes i baixes). 


Al maig, els responsables de la Fundació Mossèn Frederic Bara i Cortiella van alertar que la seva activitat social és "en perill" per la "manca" de suport financer de l'Ajuntament de Reus. Des de l'any 2017, el consistori ha lliurat a l'entitat un 65.000 euros per desenvolupar la seva tasca, si bé el conveni fins ara existent apunta que, a més, l'administració local hauria de fer una segona aportació pel valor del 33% de la primera. Segons es va explicar des de l'entitat, el servei va sortir a concurs per uns 60.000 euros. "El risc de desaparèixer és real. Això, o reduïm el que fem gairebé al mínim", va lamentar des de la junta Francesc Patricio.

Cal remuntar-se fins al 2017 per entendre quines eren les vies per les quals la Fundació Bara rebia finançament. Fins aquell moment, va ser de la Generalitat de Catalunya. Després, però, i a partir d'un conveni marc entre aquesta i el consistori per a l'atenció dels infants, es va establir que seria l'Ajuntament qui fes l'aportació a l'organització que dirigeix Martínez, per valor d'uns 66.000 euros anuals. A aquesta quantitat caldria afegir, segons l'establert, un 33% (en diners o en espècies), quelcom que segons Martínez i Patricio "no s'ha complert mai".

Segons la informació de la qual va assegurar que disposaven, els responsables de l'entitat social van explicar al maig que el període de presentació d'ofertes ja s'havia tancat i que la resolució s'havia de produir "cap al setembre o a l'octubre". Fonts municipals van indicar, al maig, que la licitació del contracte de servei va venir motivada per "raons jurídiques", ja que l’encàrrec a l'entitat via conveni de col·laboració des de 2018 "no tenia continuïtat jurídica". 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: