1 de 10
PREMIS

L’escola Sant Bernat Calvó de Vila-seca, guanyadora dels premis Zinkers pels seus projectes de sostenibilitat

L’escola ha estat el millor centre de Primària a Catalunya

L’escola Sant Bernat Calvó de Vila-seca, guanyadora dels premis Zinkers a Catalunyaa
per Reusdigital.cat, Vila-seca | 11 de juny de 2022 a les 09:30 |
Fundación Repsol ha lliurat aquest divendres els premis als guanyadors de la primera edició dels Premis Zinkers, la plataforma educativa digital de la fundació experta en continguts i divulgació al voltant de la transició energètica i canvi climàtic.

El millor centre educatiu de Primària de Catalunya ha estat l'escola Sant Bernat Calvó, de Vila-seca, gràcies a la tasca de la docent Cristina de Castro i els alumnes, que han posat en pràctica el que han après sobre la mineria urbana. A més, van crear un Symbaloo, una pàgina web, amb jocs interactius realitzats pels alumnes amb WordWall i vídeos que es van projectar a la classe perquè tots els alumnes del centre poguessin jugar.

A la categoria de Secundària, el guanyador ha estat el col·legi Utmar, d'Esplugues de Llobregat. Els alumnes de tercer de l'ESO juntament amb el docent Aitor Fernández han realitzat el Blue Sea Proyect a través del qual han realitzat investigacions sobre el medi ambient que els envolta, així com un estudi de microplàstics a les platges, amb sortida de camp a una platja propera i el posterior anàlisi del mostreig.

Els representants dels dos col·legis han pogut gaudir de sessions formatives juntament amb referents de la innovació educativa, activitats lúdiques amb la música i la gastronomia com a fil conductor, amb el colofó final d'una gala de lliurament de premis juntament amb els guanyadors de cada Comunitat. autònoma.

Per aconseguir alçar-se amb aquests premis, els centres educatius participants han hagut de demostrar tot allò que han après els seus estudiants gràcies als continguts que els proporciona Zinkers sobre sostenibilitat, eficiència energètica, mobilitat sostenible o economia circular, entre altres temes.

La cerimònia dels premis ha estat una experiència única per a tots els docents i alumnes de Primària i Secundària que han estat presents al Teatro Real de Madrid i han pogut conèixer i intercanviar experiències amb la resta de centres i alumnes guanyadors de tot l’Estat.

La valoració de les candidatures d'aquesta primera edició dels Premis Zinkers ha estat realitzada per un comitè d'experts en educació i pedagogia, que han analitzat el material lliurat i els manifestos rebuts.

La cerimònia de lliurament de premis ha comptat amb la presència del president de Repsol, Antonio Brufau i del secretari d'Estat d'Educació, José Manuel Bar.
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: