ASTRONOMIA

El cel de Prades, protagonista a la segona festa de l'astronomia

"Prades apaga els llums i encén els estels" torna el dissabte 18 de juny i col·laborarà amb "La Marató"

«Prades apaga els llums i encén els estels», el dissabte 18 de juny | Ignacio Llorens
per E.R., Reus, Catalunya | 15 de juny de 2022 a les 08:00 |
La segona edició de la festa de l’astronomia arriba a la vila vermella el dissabte 18 de juny. Prades apaga els llums i encén els estels reivindicarà la protecció dels cels foscos i oferirà activitats durant tot el dia. 
 

A les 11 de la nit, l'apagada


A partir de les 11 del matí i fins a les 2 de la matinada, cada hora s’oferiran sessions especials al Planetari 360. A les 12 del migdia, es durà a terme la conferència La fortuna de la vida, a càrrec de l’astrònom i divulgador Joan Anton Català. A dos quarts de 8 de la tarda, es presentarà l’espectacle musical KOSMOS a la plaça Major pel Director Artístic del Parc Astronòmic, Gerard Marsal. 

A les 11 de la nit tindrà lloc l’element principal de la festa: l’apagada de llums de tot el poble, posant a disposició dels inscrits telescopis per observar estrelles i galàxies. Al Camp de Futbol a partir de dos quarts de 12 de la nit i fins a les 2, s’oferiran les sessions “Viatge pel Cel de Prades”, una ruta guiada per les constel·lacions i la mitologia. 
 

Els diners recaptats aniran destinats a "La Marató"

Els establiments de restauració i foodtrucks tindran diferents propostes de G-Astronomia. Per participar en les activitats es recomana fer una inscripció prèvia a la web del Parc Astronòmic de les Muntanyes de Prades, ja que compten amb places limitades. Els diners recaptats en les inscripcions es destinaran a La Marató d'enguany, que es dedicarà a les malalties cardiovasculars.

L’última edició de la festa va tenir lloc el 2019, reunint milers d’aficionats a l’astronomia, i va assolir uns valors històrics de foscor, permetent veure el cel estrellat i la Via Làctia. Prades treballa per ser més respectuosos amb un cel fosc i ha canviat l’enllumenat per fanals LED-PC juntament amb altres municipis propers. D’aquesta manera, les Muntanyes de Prades i el Montsant van obtenir la Certificació de Destinació Turística Starlight, 
 

Programa de les activitats de «Prades apaga els llums i encén els estels» Foto: Cedit

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: