1 de 10
SOCIETAT

Reus oferirà un servei d’assistència a víctimes de violència masclista que tinguin animals de companyia

El ple va aprovar, l'any passat, una moció del PSC per l'adhesió al programa Viopet, del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030

Una zona d'esbarjo per a gossos | Reus.cat
per M.B., Reus, Catalunya | 10 de juny de 2022 a les 11:50 |
L'Ajuntament de Reus ha anunciat aquest matí de divendres que "ampliarà" la seva cartera de serveis d’atenció a víctimes de violència masclista a través d'un nou programa d’assistència per a persones que tinguin animals de companyia.

Programa ViopetEn aquest sentit, des del consistori s'ha exposat que la junta de govern local ha aprovat l’adhesió de la corporació municipal al programa Viopet, del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030. A través d'aquest, "els animals són reallotjats en cases d’acollida, facilitant la sortida de les dones víctimes de violència del domicili i protegint els animals, garantit la recuperació del maltractament físic i psicològic de les dues víctimes".

El programa en qüestió preveu la col·laboració entre els serveis que gestionen casos de violència masclista on es detecten víctimes que conviuen amb animals. En cas que la víctima no tingui un lloc segur pel seu animal de companyia, s'ha explicat en un comunicat, s’activarà la part del protocol per buscar acollida per aquest. L’acord de col·laboració estableix, "entre altres compromisos", la reserva de dues places d’urgència al centre municipal de protecció d’animals, ja que "en ocasions la intervenció s’ha de dur a terme d’urgència, sense capacitat de resoldre la cerca de cases d’acollida en poques hores".

Moció socialista i PAMFonts de l'Ajuntament de Reus han assenyalat que l'actuació portada a terme s’emmarca en el Pla d’Acció Municipal (PAM) 2019-2023; dins de l’eix Progrés Social. Cal recordar que el ple de juny d'ara fa un any va debatre i aprovar per unanimitat una moció presentada pel PSC que precisament instava la corporació a sumar-se al programa Viopet.


El portaveu socialista, Andreu Martín, ha explicat a Reusdigital.cat que "estem satisfets que s'aprovi aquest programa d’assistència a víctimes de violència de gènere que tinguin animals de companyia, una iniciativa que vam portar al plenari del 18 de juny del 2021 i que es va aprovar per unanimitat".

Martín ha afegit que "lamentem que el programa arribi un any més tard del que vam proposar, ja que durant aquest temps hi ha hagut persones que han patit aquesta violència de gènere i no s'han pogut acollir a aquesta ajuda per la deixadesa del govern que, quan falta poc per les eleccions, decideix actuar". Finalment, ha volgut "denunciar" que s'aprovi un programa que "nosaltres vam portar al plenari i que el govern de Reus no ens informi d'aquesta decisió i ens haguem d'assabentar per la premsa". 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: