SUCCESSOS

Un iot s'enfonsa al port de Tarragona per l'impacte d'un vaixell de Salvament Marítim

Els tripulants a bord han pogut ser evacuats

per Redacció, Tarragona | 10 de juny de 2022 a les 09:38 |
El vaixell Eleonora, enfonsat al Marina Port Tàrraco. | Port de Tarragona
Un iot amarrat al Port de Tarragona, concretament a la zona del Marina Port Tàrraco, ha patit un xoc i fruit d'això s'ha enfonsat parcialment. Segons indiquen des del mateix Port, s'ha activat el Pla d'Intervenció Marítima Nivell 1. El vaixell de Salvament Marítim ha estat el responsable d'aquest xoc, a l'hora de fer una maniobra. A conseqüència d'aquest fet, s'ha obert una via d'aigua i s'ha començat a enfonsar.

Els serveis portuaris han començat a treballar per restablir la situació, ja que la imatge que ha deixat és un vaixell enfonsant-se totalment en ple passeig al costat del Moll de Costa.Els cinc tripulants que es trobaven a bord del vaixell d'esbarjo han pogut ser evacuats sense problemes. Els serveis portuaris estan procedint a efectuar una maniobra d'assegurament de la nau i també han col·locat barreres per prevenir possibles vessaments de fuel, que de moment no s'han detectat.

Tal com ha explicat el Port de Tarragona, el Punta Mayor ha iniciat una maniobra de sortida i en aquell moment "els motors principals han quedat bloquejat amb màquina en marxar enrere". L'embarcació ha parat els motors principals i ha fondejat amb les dues àncores. Tot i això, la maniobra no és suficient per aturar la inèrcia i ha acabat impactant el iot privat en el centre del casc i li ha fet una via d'aigua.

La infraestructura portuària ha activat el Pla Interior Marítim (PIM) en nivell 1 i s'han activat tots els serveis i equips d'emergències, formats per la Policia Portuària, Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil, Sasemar, Salvament Marítim, boters i amarradors, Bombers de la Generalitat i Bombers del Parc Químic. En els propers dies una empresa especialitzada en el reflotament traurà l'embarcació del fons del port. El cost de les tasques serà assumit per Salvament Marítim.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: