1 de 10
POLICIAL

Investiguen un veí d'Alcover per maltractar presumptament tres gossos

Els tres es trobaven en condicions pèssimes d'higiene, famèlics i sense documentació ni control veterinari

Un dels gossos maltractats. | Guàrdia Civil
per Redacció, Tarragona | 10 de juny de 2022 a les 09:35 |
Agents del servei de protecció de la natura (Seprona) de la Guàrdia Civil de Tarragona el 26 de maig passat van intervenir tres gossos que eren sotmesos a maltractament continu per part d'un veí de la localitat d'Alcover, que ha estat investigat com a autor d'un delicte de maltractament d'animals.

L'ara investigat mantenia tres animals de raça canina, tots d'espècie potencialment perillosa, en condicions d'higiene deficients, amb manca d'aliment i sense cures veterinàries, a l'interior d'una finca rústica situada al terme municipal d'Alcover.

Els animals van ser intervinguts preventivament en el mateix moment de l'actuació, prestant-los immediata atenció veterinària i quedant a disposició de l'autoritat competent. Amb col·laboració de l'Ajuntament d'Alcover, els animals van ser traslladats fins a un centre d'acollida d'animals radicat a Torredembarra.

Entre les negligències del propietari cap a aquests animals hi ha les males i mínimes quantitats d'aliments que eren donades als tres gossos, fet que provocava contínues baralles entre ells, en el moment que se'ls proporcionava aliment, estant a més en un estat higiènic sanitari pèssim i inadequat.

Aquestes circumstàncies han provocat algun cas greu de seqüeles. Després del preceptiu informe expedit per facultatiu veterinari, l'amo dels animals és investigat per un delicte de maltractament animal.
En paral·lel a les diligències instruïdes, s'ha procedit a donar compte en via administrativa de les infraccions detectades sobre els fets, com no tenir identificats els gossos, mancats de xip, no estar registrats al cens municipal, falta d'assistència veterinària, no disposar de documentació específica com a gossos potencialment perillosos i per no tenir assegurança de responsabilitat civil. Els tres animals són un Rottweiler, un Staffordshire Bull Terrier i un American Standford.

L'animal en pitjors condicions, l'American Standford, comptava amb segons l'informe veterinari una condició corporal de primesa extrema, desnutrició greu, dermatitis alopèciques amb ferides en extremitats i cua i lesió conjuntival amb exteriorització de la tercera parpella. El Rottweiler, segons informe, presentava una ferida al llavi superior dret per mossegada.

Respecte al Staffordshire Bull Terrier no s'hi va trobar cap patologia.
La col·laboració prestada per l'agent de la Guàrdia Municipal del municipi als agents del SEPRONA de la Guàrdia Civil va ser essencial i va facilitar tots els contactes amb l'Ajuntament de la localitat.
Els animals es troben a la protectora d'animals de Torredembarra, que és l'entitat concertada amb l'administració de serveis de l'Ajuntament d'Alcover.

Els agents del seprona, han visitat els tres animals a la protectora, on han observat una clara millora en les seves condicions de salut.
Les diligències s'han lliurat al Jutjat instrucció en funcions de Guàrdia de Valls.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: