1 de 10
POLICIAL

Nou detinguts en un operatiu policial contra el tràfic de drogues al barri de Campclar de Tarragona

Els dos grups desarticulats s'organitzaven a través d'un matriarcat i venien al detall de cocaïna, heroïna i marihuana

Els Mossos a Campclar, aquest divendres, en l'operatiu. | ACN
per Redacció, Tarragona | 10 de juny de 2022 a les 08:18 |
L'operatiu policial conjunt entre els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Tarragona al barri de Campclar ha acabat amb nou detencions després de vuit entrades en pisos i un bar. El macrodispositiu, amb uns 250 agents, ha desarticulat dos dels grups criminals més actius de la zona que venien al detall cocaïna, heroïna i marihuana i que funcionaven a través d'un matriarcat.

Segons el cap de l'Àrea Bàsica Policial del Tarragonès dels Mossos d'Esquadra, Ramon Franquès, l'operatiu rebaixarà l'estigmatització del barri i millorar-ne la qualitat de vida. La investigació, iniciada a principis d'any i emmarcada en el pla de barris elaborat entre Mossos i Guàrdia Urbana, continua oberta i no es descarten noves detencions. Franquès ha destacat el “treball conjunt” que s’ha fet amb els efectius de la Guàrdia Urbana, una col·laboració que ha permès “defensar la seguretat de la ciutat” a través d’un únic cos.

En aquest sentit, ha recordat que la investigació es remunta a principis d’any, amb un seguiment que ha permès “recollir el fruit” del treball aquest divendres. Els cossos han qualificat el resultat “d’òptim”, destacant que l’operatiu ha permès “escapçar” els dos grups criminals. En ambdós casos les formacions estaven liderades per dones, que han estat detingudes. La policia no descarta que puguin haver quedat “petits detalls”, però en tot cas sostenen que es tractaria de persones que col·laboraven amb aquests. Pel que fa a les drogues, s’ha trobat heroïna i cocaïna, però també marihuana. Així, els agents han desmantellat un total de quatre plantacions.

La distribució de la droga, apunten, es feia al detall tot i que no descarten que hi pogués haver una diversificació de l’activitat. Els Mossos també resten pendents del recompte final per posar-ho a disposició judicial. Finalment, els representants dels dos cossos han subratllat que el resultat de l’operatiu permetrà als veïns del barri “viure amb tranquil·litat”. De fet, alguns dels pisos on es trobaven les plantacions de marihuana eren de protecció social, i podran “anar destinats a la gent que els necessita” amb una “millora de la convivència”.

Segons els Mossos, no era la primera vegada que actuaven en aquest punt, però sí que ha estat la ocasió en que han arribat en aquest punt de l’escala jeràrquica. Per fer-ho, s’han valgut d’uns 250 efectius, que han participat en les entrades i els controls per tancar el barri.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: