1 de 10
SECTOR QUÍMIC

Dow Chemical Ibèrica fixa el seu objectiu de neutralitat de carboni

La companyia ha impulsat avenços tecnològics i mediambientals en els seus centres de producció

Cañagueral i Bilbao en la presentació de l'Informe públic de Dow Chemical Ibèrica | Cedida
per Reusdigital.cat, Tarragona | 8 de juny de 2022 a les 13:00 |
La companyia Dow Chemical ha presentat, aquest dimecres, el seu Informe públic de l’any 2021, que recull els seus principals objectius i resultats a l’Estat espanyol. Durant aquest any, l’empresa ha dirigit els seus esforços en la sostenibilitat, la innovació i la digitalització per fer front als reptes del canvi climàtic: per al 2030, es compromet a recollir, reutlitzar o recilar un milió de tones mètriques de plàstic; per al 2035, el 100% dels productes de Dow destinats a aplicacions d’envàs i embalatge seran reutilitzables o reciclables, i per al 2050, ser una empresa neutra en emissions de CO2.

A l’acte s’ha donat a conèixer, el full de ruta que Dow vol apllicar per aconseguir la neutralitat de carboni. La primera fase, abans del 2025, consistex en apostar per l’eficiència enèrgica, per assolir la màxima reducció d’emissions de CO2 a través de projectes que incloguin l’ús d’energia renovable per alimentar les unitats de producció, l’electrificació de les turbines per motors, així com augmentar la flexibilitat de la màteria primera utilitzada als crackers. Per a la segona fase, entre els anys 2025 i 2030, l’empresa es planteja la manera d’alimentar els forns de gas natural del cracker a través de l’ús de l’hidrogen circular a partir del metà residual del mateix procés i de la cpatura i emmagatzematge de CO2. Durant la tercera fase, més enllà del 2030, l’èmfasi estarà en la implantació de tecnologies que actualment estan en desenvolupament.

El director del Complex Industrial de Dow Tarragona, Ignasi Cañagueral ha destacat que durant el 2021 s’ha dut a terme una atuada programada a la Unitat d’Hidrocarburs de Dow, que comprèn les instal·lacions del cracker i octè al poligon nord, situat a la Pobla de Mafumet i Perafort, amb l’objectiu, entre altres, d’impulsar la nostra estratègia de descarbonització i economia circular”.

L’aturada, que ha tingut una durada de 88 dies i ha involucrat unes 3.500 persones, permetrà a Dow reduir les seves emissions de CO2 d’un 8% gràcies a la renovació de totes les instal·lacions elèctriques a una nova turbina, entre altres accions tecnològiques. Es va dur a terme aturades programades a la unitat de producció de polietilè de baixa densitat a la planta de poliglicols, ambues ubicades a la Canonja.

En el capítol econòmic, Dow Chemical Ibèrica va invertir a l’Estat espanyol més de 50 milions d’euros el 2021, surant d’un 36%, les inversions del 2020. Així mateix, el 2021 va suposar també un any clau en resultats financers per a Dow a nivell mundial, amb rècord de vendes i un dels millors exercicis per a la companyia a l’Estat, assolint-hi una xifra de negoci de 1.366 milions d’euros, un 43,7% més que el període anterior, i una exportació més elevada del que és habitual, que ha arribat fins al 70%.

“A Dow sempre ens preguntem què podem fer millor i com podem fer-ho. Gràcies a la col·laboració, creativitat i innovació pels nostres equips, hem sortit enfortits en un context d’incertesa i sota la pressió de la covid. Les nostres unitats de producció han operat d’una manera fiable i s’han adaptat a les variacions de la demanda dels nostres productes en el mercat”, ha destacat el director general de Dow a Espanya i Portugal, Joan Bilbao. “Dow seguirà apostat per Espanya i Tarragona i pel sector industrial d’una manera sòlida, com ha fet fins ara. Els nostres valors: integritat, respecte per a les persones i protecció del planeta, són la bruíxola que guia les nostres actuacions” ha afegit Joan Bilbao.    
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: