1 de 10
CAMBRA DE REUS

L'empresariat de la Cambra preveu menys recuperació econòmica per la crisi d'Ucraïna

Els indicadors de la 33a Onada Radar Cambra reflecteixen una disminució de les percepcions positives de la situació econòmica

Els indicadors del Radar Cambra reflecteixen una disminució de les percepcions positives | Estel Romeu
per Estel Romeu, Reus, Catalunya | 8 de juny de 2022 a les 11:04 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de juny de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Radar Cambra del primer trimestre del 2022 mostra un retorn a la situació prepandèmica amb percepcions menys positives. Un empitjorament de les percepcions respecte al trimestre anterior, el quart del 2021, reflecteix una contenció de les expectatives i els efectes de la crisi d'Ucraïna, la inflació i l'encariment de les matèries primeres.


Les previsions indiquen que la frenada econòmica no s'allargarà


Promoguda per la Cambra de Comerç de Reus i el Gabinet Ceres, la 33a Onada recull les percepcions i expectatives de 28 empresaris del territori. El primer trimestre del 2022 mostra una percepció majoritàriament "regular" sobre la situació econòmica actual, amb un 57%. Respecte al trimestre anterior, es redueixen les percepcions bones d'un 40 a un 21% i les regulars passen d'un 45 a aquest 57%, un canvi a causa de la crisi d'Ucraïna.

De cara al futur, però, les expectatives milloren, considerant que en un any vista la situació econòmica pot millorar. Un 54% de la mostra preveu que l'economia serà millor d'aquí a un any i un 29% que serà igual, xifres que van ser d'un 35 i un 45%, respectivament, el trimestre anterior. D'aquesta manera, les dades exposen que les percepcions han deixat de ser positives, però sense arribar a ser negatives. És a dir, els empresaris consideren que hi ha hagut una frenada de la recuperació econòmica, encara que aquesta no s'allargarà durant més d'un any.
 

Un 64,3% de les empreses han augmentat els preus


El Radar Cambra exposa també una caiguda de l'ICE, l'Indicador de Confiança Empresarial, que el trimestre anterior va situar-se en les xifres més altes de la dècada. Aquest indicador és la mitjana entre la situació econòmica actual i les expectatives de futur, de manera que la mostra ha reflectit en l'ICE la disminució de les previsions positives durant els trimestres vinents.

La 33a Onada mostra, a més, un augment dels preus de venda en el 64,3% d'empreses en comparació del trimestre anterior i preveu encara una crescuda del 50% de cara el pròxim trimestre. Mirant al futur, les dades exposen que el segon trimestre del 2022 el 92% de les empreses mantindran el mateix nombre de treballadors, es mantindrà un 75% de la inversió i es mantindrà un 50% de la xifra de negoci.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: