FESTIVALS

El Festival Proscrits de l'Aleixar reflexiona sobre la crueltat de la guerra

Té lloc el 18 de juny a la Torre del Valent, amb Joan Valentí "Nan" i Bucraá Circus

Una imatge del públic en un espectacle del primer Festival Proscrits | Festival Proscrits/ Facebook
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 14 de juny de 2022 a les 08:00 |
El Festival Proscrits va néixer el 2019 d’un grup d’amics, la majoria vinculats a les arts escèniques. "Un dia ens vam adonar que feia falta algun tipus d’oferta cultural que remogui consciències i aporti coneixement, un festival diferent, fora dels estàndards convencionals, un festival que a més d’entretenir a la gent també generi una reflexió i desperti el pensament crític dels espectadors", expliquen des de l'organització. La cita és el 18 de juny, a la Torre del Valent a l’Aleixar. Les entrades es poden aconseguir aquí; l'aforament és limitat.

Mercat d'artesans, màgia i música "a dojo"El "petit format i l’espai idíl·lic" on se celebra el festival "ens permeten crear un ambient únic que fa de Proscrits un festival especial", s'apunta en un comunicat. Aquest any el festival obre les portes una mica abans de l’habitual, a les 7 de la tarda. A més d’oferir el servei de bar, els espectadors podran gaudir abans que comencin els espectacles, d’un petit mercat d’artesans, màgia d’aprop i una fantàstica atracció, El Viatge, de la companyia Tombs Creatius. Per al final de festa, "hi haurà música a dojo", s'avança des de l'organització.

A causa de l’actual conflicte entre Ucraïna i Russia "ens va semblar adient que aquesta quarta edició estigués dedicada a la guerra", expliquen des del Festival Proscrits per explicar la temàtica de l'edició d'enguany. És per això que els dos espectacles  programats "ens porten a reflexionar sobre l’impacte i les conseqüències dels conflictes armats, de com de cruels són i de com costa tancar les feries que deixa".

Els espectaclesJoan Valentí Nan presentarà Mort a les cunetes, un muntatge teatral, de creació pròpia, que narra la història de La Fossa de Can Maçana: l’afusellament de nou republicans, acusats de rebel·lió i sedició, que van ser trets a la mitjanit del 9 de febrer de 1939 de la presó de Manresa i la fuga d’un d’ells que ho va poder explicar.
 

Bucraá Circus oferirà al públic El Gran Final, un espectacle de carrer de clown contemporani i teatre gestual. S'hi narra la història de dos pallassos que es retroben després de 30 anys per acabar un espectacle que va quedar interromput per l’esclat d’una guerra civil just abans del seu gran acte final. El conflicte els va obligar a seguir camins separats i a perdre el contacte. Ara, junts de nou després dels seus periples individuals, decideixen concloure el seu “gran final”. 
 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: