DIVULGACIÓ

2n Cicle de conferències «Casa Navàs, testimonis modernistes»

Del 15 de juny al 6 de juliol

Detall de la façana de la Casa Navàs | RTVE
per E.R., Reus, Catalunya | 7 de juny de 2022 a les 17:45 |
La Casa Navàs presenta el 2n Cicle de conferències Casa Navàs, testimonis modernistes. Unes jornades de caràcter anual que tenen la voluntat de difondre i reflexionar sobre patrimoni, modernisme i la societat de finals del segle XIX i principis del XX.

Les conferències es faran a la terrassa de la Casa Navàs, a dos quarts de 8 del vespre dels dies programats.

El dimecres, 15 de juny, la sessió portarà per títol El Reus del 1900: societat, oci i cultura, a càrrec de l’historiador Joan Navais; el dilluns, 20 de juny, serà el torn de La marqueteria desapareguda dels sostres de la Casa Navàs, a càrrec de l’ebenista i restaurador Rafael Teixell; el dimecres, 22 juny, arribarà Indumentària Modernista: burgesia i obrers, a càrrec de la modista Anna de la Cruz i del vicepresident del Bravium Teatre, Jaume Ciurana, i finalment, el dimecres, 6 de juliol, el cicle es clourà amb Del Modernisme al Noucentisme, de les boires del nord a la llum del Mediterrani, a càrrec de Joan Molet, doctor en Història especialitzat en arquitectura i urbanisme del segle XIX, i Ariadna Fort, historiadora de l’art.

L’entrada a les conferències és gratuïta, però l’aforament és limitat. Cal enviar un correu electrònic a info@casanavas.cat. Els socis del Club Casa Navàs tindran prioritat d’entrada.

Nous passis del "mapping" a la façanaA banda, des de la Casa Navàs s'ha informat que la façana tornarà a quedar il·luminada amb la projecció del mapping que ja es va veure dies enrere, tot coincidint amb el Festival ISEA Barcelona.

L’artesania numèrica de la Casa Navàs és un mapping creat per l'artista Alba G. Corral es projectarà durant dos caps de setmana de juny. Així, doncs, aquest dijous, 9 de juny, tindrà lloc el primer passi, que es repetirà també el divendres, 10, i el dissabte, 11, i la següent setmana, els dies 16, 17 i 18 de juny.

El funcionament serà el mateix que en la primera ocasió. La primera projecció serà a un quart d'11 de la nit i s'anirà repetint fins a la mitjanit cada 10 minuts, amb la possibilitat de veure'l des de qualsevol punt de la plaça.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: