SALUT

La CUP reivindica la reobertura del dispensari del barri Gaudí

"Amb els mateixos serveis que hi havia abans, o més, perquè cal atendre les necessitats arran de la Covid", segons Marta Llorens

Una imatge de l'acte de la CUP per demanar la reobertura del dispensari | CUP Reus/ Twitter
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 7 de juny de 2022 a les 12:36 |
"Som l'única formació política que vol una sanitat pública per a tothom". Amb aquesta contundent afirmació, la regidora cupaire Marta Llorens va introduir un acte, dies enrere, que va posar damunt de la taula la "necessitat" de reobrir el dispensari del barri Gaudí. "Aquest centre s'ha de reobrir amb els mateixos serveis que hi havia abans, o més, perquè cal atendre les necessitats arran de la Covid19", va subratllar la independentista, qui també va celebrar que l'entitat veïnal de la zona "s’hagi fet seva aquesta reivindicació perquè cal no deixar les lluites a mans dels partits polítics".

Llorens va denunciar que l’Ajuntament "només fa ciutat de ravals cap endins" i que fer un CAP "també vol dir crear comunitat, més enllà de la qüestió sanitària". La diputada al Parlament Laia Estrada va denunciar que "tot allò que es va tancar per la Covid19 no s'ha recuperat i que és una situació que es repeteix arreu. Forma part d'una estratègia, que no compartim gens, d'una voluntat perversa de desmantellar la sanitat pública", va resumir. La tarragonina va argumentar que "s’està forçant la gent perquè enriqueixi les mútues privades, una política que han desenvolupat tots els partits que han governat a la Generalitat a través del sistema públicoprivat que patim". "Cal que els diners es destinin únicament a tenir cura de la salut de la població. És una qüestió només de voluntat política", va concloure Estrada.

Llorens va recordar que els partits que governen a l’Ajuntament de Reus "són els mateixos que ho fan a la Generalitat" i Estrada va apuntar que "deixar la gent sense sanitat és una pràctica mafiosa, per molt legal que sigui", per reblar que la CUP "aposta per una sanitat 100% pública sense intermediaris pel mig que només volen lucrar-se amb la nostra salut.

La presidenta de l'associació de veïns del barri Gaudí, Maria del Mar Escoda, va explicar que en 15 dies havien recollit 1.000 signatures per la reobertura del dispensari. El veïnat vol, "com a mínim", els mateixos serveis que "hi havia abans" abans de la pandèmia (metge de capçalera i infermera) i els seus representants van criticar que el CAP Llibertat, on han d’assistir ara, "és a 45 minuts amb transport públic". 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: