POLICIAL

La Guàrdia Civil deté una persona a Tarragona per formar part d'una xarxa d'estafes en línia

Feien transferències repetitives, de no més de 500 euros a cada operació per no ser descoberts, arribant fins i tot en algun cas a buidar un compte amb 8.000 euros, en tan sols 16 transaccions

per Redacció, Tarragona | 7 de juny de 2022 a les 12:18 |
Imatge d'una de les detencions. | Guàrdia Civil
La Guàrdia Civil de València, en el marc de l'operació “MUZIB”, ha detingut 22 persones pels delictes de pertinença a organització criminal, estafa continuada, falsedat documental, descobriment i revelació de secrets en diferents punts de l'Estat. Un d'ells ha estat detingut a Tarragona.

L'operació va començar l'any passat, després de la denúncia interposada a Tavernes de la Valldigna per un delicte d'estafa a través d'una plataforma de pagament mòbil.

El modus operandi emprat per la banda consistia a emular les pàgines web de diverses entitats bancàries, abans de la comissió del delicte, amb correus “ham” amb aquesta URL. D'aquesta manera, els detinguts obtenien les claus, contrasenyes o signatures digitals de la persona perjudicada per poder accedir als seus comptes bancaris i realitzar qualsevol tipus de transferència bancària sense el seu consentiment.

Fruit de les tasques investigadores es va poder identificar les persones beneficiàries dels traspassos fraudulents i així conèixer la totalitat dels comptes bancaris sota la seva titularitat.

Els detinguts feien transferències repetitives, de no més de 500 euros en cada operació per no ser descoberts, arribant fins i tot en algun cas a buidar un compte amb 8.000 euros, en tan sols 16 transaccions.

Durant l'operació, l'equip investigador va esbrinar que a l'entramat criminal s'havien utilitzat “mules bancàries”, les quals prestaven els seus comptes a canvi d'una remuneració econòmica. Finalment, després de les indagacions realitzades pels agents es va poder constatar que els investigats van utilitzar un total de 34 comptes bancaris i 48 línies de telèfon, no només al seu nom com de tercers, fins i tot amb identitats falses per dificultar la tasca de recerca.

A causa de la complexitat de l'operació i després de mesos de recerca s'han detingut 22 persones: 1 persona a Tarragona, 6 a Barcelona, ​​8 a Palma, 1 a Sevilla, 3 a Sant Sebastià, 2 a Oviedo i 1 a Pamplona. 10 d'ells eren homes i 12 eren dones, d'edats compreses entre els 22 i els 63 anys. Se'ls atribueixen 61 delictes d'estafa continuada, pertinença a grup criminal, 61 delictes de falsedat documental, 61 descobriments i revelació de secrets. A més, s'han bloquejat judicialment 29 comptes bancaris, així com 20.500 euros i aclarit 56 fets delictius. Fins ara no es dóna per desarticulat del tot aquest grup criminal i s'està pendent de més detencions.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: