1 de 10
URBANISME

L'Ajuntament de Cambrils autoritzarà la construcció d'habitatges en l'àmbit del Pinaret

La Generalitat aixecat la suspensió perquè el consistori aprova una modificació puntual del POUM

Una imatge de l'Ajuntament de Cambrils | Cedida
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 7 de juny de 2022 a les 12:08 |
L'Ajuntament de Cambrils podrà autoritzar la construcció d'habitatges en els solars urbanitzables de davant de la zona esportiva. La Comissió de Territori de la Generalitat ha aixecat la suspensió de les tramitacions de llicències de projectes d'edificació i urbanització que afectava l'àmbit del Polígon d'Actuació PA-6 el Pinaret. Aquest aixecament ha estat possible perquè el consistori cambrilenc ha aprovat definitivament una modificació puntual del Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM) que preveu un creixement més compacte amb habitatges plurifamiliars en l'àmbit del Pinaret i compleix les exigències del Pla Director Urbanístic (PDU) de sols no sostenibles de la Generalitat, que revisa la sostenibilitat del planejament de 41 municipis entre Malgrat de Mar i Alcanar.

La modificació d'aquest Polígon d'Actuació, que era l'únic àmbit de Cambrils que preveia el creixement només amb habitatges unifamiliars, es va iniciar abans de l'aprovació del PDU i aquest 2022 ha estat aprovada per la Comissió de Territori. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Cambrils podrà "continuar avançant en el desenvolupament d'aquest sector i mantenir els compromisos adquirits d'ocupacions directes i cessions anticipades al planejament del Pinaret per poder desenvolupar equipaments", segons han destacat fonts municipals, aquest dimarts.

El regidor d'Urbanisme, Enric Daza, ha celebrat l'acord de la comissió, que arriba després de diverses converses amb la Generalitat, i ha explicat que "la suspensió limitava el creixement i la progressió del municipi perquè aturava totes les noves llicències de construcció i instruments de planejament". "L'esforç de l'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament farà que es puguin assolir cooperativament els objectius del PDU, amb la inclusió d'habitatge protegit agrupat en blocs, augmentant la densitat i edificabilitat, i permetent així la urbanització de la zona", ha afirmat.

El regidor també ha explicat que el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Cambrils "s'adapta a les estratègies de planejament territorial, aposta per la diversitat d'usos amb la formulació de sectors amb un creixement més compacte i sostenible d'habitatges plurifamiliars, garanteix la connectivitat dels corredors verds, vertebra els eixos cívics al voltant de les infraestructures en desús (antiga carretera N-340 i via ferroviària), i incorpora elements de paisatge en sòl urbà". 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: